Cumhur İttifakı'nda İsveç krizi! MHP NATO üyeliği için tutumunu açıkladı

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, İsveç'in NATO üyeliğine destek şartlarını açıkladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, TBMM Genel Kurulu'nda yapılan Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı bütçe görüşmelerinde, İsveç'in NATO üyeliği meselesine dair önemli açıklamalarda bulundu. Özdemir, ABD yönetimi ve Senatosu ile eşzamanlı adım atmadıkça, İsveç'in NATO'ya üye olamayacağını belirtti. İşte Özdemir'in dikkat çeken açıklamaları...

ABD İLE İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ BAĞLANTILI

MHP'li İsmail Özdemir, ABD'nin F-16 satışı konusundaki tutumunu eleştirerek, "ABD yönetimi ve Senatosu, Gazi Meclisimiz ile eşzamanlı adım atmadıkça, bizim nazarımızda İsveç, deve iğne deliğinden geçinceye kadar NATO'ya üye olamayacaktır" dedi. Özdemir, Türkiye'nin hak ve menfaatlerinin korunması için Gazi Meclis'in aldığı kararlara vurgu yaptı.

ABD'NİN İSRAİL POLİTİKASI ELEŞTİRİSİ

Açıklamalarında ABD'nin İsrail politikasını sert bir şekilde eleştiren Özdemir, "ABD Dışişleri Bakanı'nın Gazze'deki vahşet karşısında sergilediği tutum, Müslüman Türk'ün çelikleşmiş iradesinin ne anlama geldiğini görmelidir. ABD yönetimi ve Senatosu, Gazi Meclisimiz ile eşzamanlı adım atmadıkça, bizim nazarımızda İsveç, deve iğne deliğinden geçinceye kadar NATO'ya üye olamayacaktır” ifadelerini kullandı.

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ İÇİN ŞARTLAR NET

Özdemir, İsveç'in NATO üyeliği için belirlediği şartları da dile getirerek, "Eğer İsrail ile Filistin arasında kalıcı bir barış ortamı sağlanırsa, 1967 sınırları dahilinde başkenti Doğu Kudüs olan, bağımsız ve toprak bütünlüğüne sahip Filistin devleti tanınırsa, İsrail tazminat ödemeyi kabul ederse ve Netanyahu'nun Lahey'de yargılanmasının yolu açılırsa, işte o zaman İsveç'in NATO'ya üyeliğine 'tamam' deriz" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

En doğrusu da kongrede veliahdını çıkarmasıdır
Bugün CHP bir noktaya geldiyse bu Kemal Bey’in sayesinde olmuştur
AK Parti'de değişim için ilk zirve yarın
Özgür Özel: Soma'da Toplantı ve Eğitim Mitingleri Devam
Devlet, ticarethane değildir