'Cumhur İttifakı'nda sular ısınıyor'

Gazeteci Murat Yetkin, son yazısında AKP ve Cumhur İttifakı içindeki tartışmaları değerlendirdi.

Gazeteci Murat Yetkin, son yazısında AKP ve Cumhur İttifakı içindeki tartışmaları değerlendirdi.

Murat Yetkin, Cumhur İttifakı'ndaki AKP ve MHP’liler arasındaki birlik ve beraberlik ruhunun ne 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki ne de 2019 yerel seçimlerindeki düzeyinde olduğunu söylerken, "AK Parti’de Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı dışında, parti teşkilatının bu ittifaktan zararlı çıktığını düşünenler var. Buna karşı MHP’de de AK Partinin ilk fırsatta kendilerini sırtından atarak İyi Parti ve sağdaki başka partilerle ittifaka gireceğine dair bir güvensizlik var" ifadelerini kullandı.

''SANCININ KAYNAĞI BURADA''

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "bir yanda AB reformu derken diğer yandan Milli Görüş köklerini öne çıkarmasının başka dikkat çekici gelişme" olduğunu savunan Yetkin, Yetkin, "Erdoğan AB Büyükelçilerine reform sözü verip, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu Brüksel’e AB ve NATO ile görüşmelere gönderirken Bahçeli’nin MHP’nin ideolojik köklerine Türkçülük vurgusuyla dönmesi boşuna değil. Sancının bir kaynağı burada" görüşünü savundu.

''SULAR ISINIYOR''

Yetkin, "Aslında Cumhur İttifakı içindeki gerilim eksenleri, bunlara çatlak demek için henüz erken, sadece AK Parti ile MHP arasında değil. Aynı zamanda AK Parti içinde de belli bir gerilim mevcut. AK Parti’de siyaset yapmak, milletvekili ve bakan olma maaş ve ayrıcalıkları dışında bir anlam ifade etmemeye başladı. Birkaçı dışında bakanların da pek sözü geçmiyor. Bırakalım Bahçeli’yi, herhangi bir MHP yöneticisinin çıkışının Cumhurbaşkanlığı nezdinde bir AK Parti yöneticisinin sözlerinden daha etkili olduğu algısı yayılıyor. Belki çatlak demek için erken ama Cumhur İttifakı'nda sular ısınıyor. AB ile uyum reformları ciddiye binip ilk temaslar başladığında Ankara’da yeni gerilim eksenlerine hazır olmak lazım. Ona ayrı bir yazıda bakacağız" ifadesini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
AK Partili ırkçı vekil bilsin ki mesele renk değil sayı
Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay: Hamas’a terörist diyenler Türkiye’nin de düşmanı sayılmalı
Kabine değişikliğinde tarih belli oldu
Öncelikle yargının tarafsızlığının ve bağımsızlığının tam olarak sağlanması gerekiyor