Cumhurbaşkanı Başdanışmanı'ndan ilginç yorum

Merkez Bankası başkanlarının sık sık değişmesine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem'den ilginç bir yorum geldi. Ertem, "Merkez Bankası başkanının bu kadar sık değişmesi belki ekonomi dışı bir beyin cimnastiği olabilir" dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı son 2 yıl içerisinde 4 kez değişti. Bu kadar sık başkan değişimi yaşanmasının piyasaya olumsuz etkileri oldu. Naci Ağbal'ın 4,5 ay görevde kaldıktan sonra Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden alınması sonrası döviz kurlarında ciddi bir yükseliş yaşandı. 24 Mart 2021 saat 17.00 itibarıyla gün içinde 8 lirayı aşan dolar kuru 7,92; euro kuru ise 9,40 seviyesinde seyrediyor.

Dün akşam Habertürk TV'de katıldığı Veyis Ateş'in programında ekonomiye dair değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, Merkez Bankası başkanlarının bu kadar sık değişmesini ilginç bir bakış açısıyla savundu. Ertem, "Merkez Bankası başkanının bu kadar sık değişmesi belki ekonomi dışı bir beyin cimnastiği olabilir" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iradesinin subjektif ve kendisine ait olduğunu belirten Ertem, "Esasında bu sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleridir" diye konuştu.

İnci Sözlük, doları Yiğit Bulut’un iki karesiyle anlattı

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ankaralıları sevindirecek haber meteorolojiden geldi! 7 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
Atama İddialarına Yanıt: Bozbey, Gençleri Siyasete Kazandırmalıyız!
Erdoğan, Hamas lideri Heniyye ile görüştü
Bir sigara grubuna zam geldi: İşte güncel sigara fiyatlar
Altın kahini uyardı: Gram altında yeni rekora hazır olun!