Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ile bir araya geldi

Scholz, resmi törenle karşılanıyor

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunmak üzere Ankara'ya geldi. Ziyarette, Türkiye-Almanya ilişkilerinin yanı sıra, güncel bölgesel ve uluslararası meseleler de ele alınacak.

Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere bugün Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Scholz, saat 15.00'da Ankara'ya iniş yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Şansölye Scholz'un göreve gelmesinin ardından Türkiye'ye gerçekleştireceği bu ilk resmi ziyarette, Türkiye ve Almanya arasındaki ikili ilişkiler tüm yönleriyle gözden geçirilecek.

İki ülke iş birliğinin daha da geliştirilmesine yönelik atılabilecek adımların ele alınacağı ziyarette, başta Ukrayna ve Türkiye-AB ilişkileri olmak üzere, diğer güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulması öngörülüyor.

ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Anıtkabir'i ziyaret etti. Başbakan Scholz ve beraberindekiler, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi.

SCHOLZ KÜLLİYE'DE

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Erdoğan'la bir araya gelen Scholz, iki ülkenin ulusal marşlarının okunmasının ardından tören kıtasını selamladı. İki lider arasındaki görüşme başladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İlaç şirketi Kovid aşısının yan etkilerini ilk kez kabul etti: Felç, beyin hasarı, kalp krizi
BM açıkladı: Gazze'deki enkaz Ukrayna'dan fazla
Türkiye fazla mesaide zirvede: Avrupa’nın 4 katı fazla olduğu açıklandı
Netanyahu'ya tutuklama kararı çıkarsa Filistin yönetimini yıkarız
'Soyadının ağırlığını taşımaktan aciz' sözlerine yanıt geldi