Cumhurbaşkanı Erdoğan, cesedi ormanda bulunan Pelin'in ailesiyle telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Manisa'nın Alaşehir ilçesinde kaybolan Pelin Karaca'nın ailesine başsağlığı diledi. Pelin'in eski komşusu Ali Uysal'ın cinayet itirafı sonrası cesedi bulundu. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir de aileyi ziyaret etti, hukuki önlemler hakkında bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17 Eylül'de Manisa'nın Alaşehir ilçesinden kaybolan ve daha sonra eski komşusu Ali Uysal tarafından öldürüldüğü ortaya çıkan 21 yaşındaki Pelin Karaca'nın ailesine başsağlığı diledi. Pelin'in annesi Nihal ve babası Nuh Karaca ile telefonla konuşan Erdoğan, "Öncelikle bütün ailenin başı sağ olsun. Pelin kızımız ile ilgili aldığımız haber bizleri yürekten dağladı. Allah kendilerine sabırlar versin. Bizler de hukuken üzerimize düşen görev neyse, tüm bunların üzerine devlet olarak gidiyoruz" dedi.

Pelin Karaca, 17 Eylül’de "Çarşıya gidiyorum" diyerek evinden çıkmış, ardından bir daha dönmemişti. Ailesinin durumu polise bildirmesi üzerine başlatılan arama çalışmaları sonucunda, Pelin'in sevgilisi olduğu iddia edilen Ali Uysal gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinde Uysal, Pelin'i öldürdüğünü ve Uşak'ın Eşme ilçesinde bir ormana gömdüğünü itiraf etti. Uysal'ın gösterdiği yerde yapılan aramada Pelin Karaca'nın cesedi bulundu ve morga kaldırıldı. Uysal, adliyeye sevk edilerek tutuklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de Pelin Karaca'nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Keşir, "Manisa-Alaşehir'de Pelin kızımızın ailesini ziyaret ettik. Her şeyden önce çok üzgünüm. Uzun süredir kayıptı ve kötü haberi aldık. Hukuki olarak son yıllarda kadına karşı işlenen suçlarda cezaları iki kat artırmıştık. Bir tek kadının canının yanmaması için çalışmalarımız başladı" dedi. 

Anne Nihal Karaca ise Erdoğan'a teşekkür ederek, "Kızımın en büyük hayali sizinle görüşmekti, Alaşehir'e gelin, evime de misafir olun" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.