Cumhurbaşkanı Erdoğan Elon Musk ile ne görüştü?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tesla CEO’su Elon Musk ile görüşme gerçekleştirdi.

 Söz konusu görüşme video konferans şeklinde yapılırken önemli konular gündeme geldi. Bunlardan bir tanesi ise TÜRKSAT 5-B uydusunun durumu. Bilindiği gibi TÜRKSAT 5-A uydusu, SpaceX aracılığı ile Ocak ayında fırlatılmıştı. Erdoğan, Elon Musk ile TÜRKSAT 5-B uydusunun uzaya fırlatılma süreciyle ilgili verimli bir görüşme gerçekleştirdi. Böylece TÜRKSAT 5-B için de önemli bir adım atılmış oldu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan akşam saatlerinde Tesla CEO’su Elon Musk ile görüşme gerçekleştirdi. Telekonferans yoluyla yapılan görüşmede oldukça önemli konular konuşuldu.

Görüşmede gündeme gelen konular arasında TOGG da vardı. Yerli otomobile konulacak olan lityum bataryaları ile ilgili atılabilecek ortak adımlar değerlendirilirken daha pek çok konuda iş birliği yapılabileceği ifade edildi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Milli Uzay Programı kapsamında yapmış olduğu çalışmalara da dikkat çekti.

Bahsi geçen görüşmede ele alınan hususlardan bir diğeri de dijital ekonomiydi. Bildiğiniz gibi son zamanlarda dijital para birimlerine olan talep hayli arttı. Dolayısıyla dijital para birimleri de konuşulan hususlardan biriydi. Elon Musk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konu hakkında da fikir alışverişinde bulundular ve sonrasında görüşme noktalandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

İçerik pazarlaması profesyonellerinin yeni odağı yapay zeka!
Ayrılık acısı da yapay zekayla silinecek
Yapay zeka tüm marifetlerini ortaya döktü: Kraliyet ailesi 30 yıl sonra böyle görünecek
İkinci el telefonda dünyadaki 1 trilyon dolarlık pazara açılacağız!
Altyapı bulut hizmetleri 300 milyar dolara koşuyor!