Cumhurbaşkanı Erdoğan “Esad ile görüşme irademizi ortaya koyduk, karşı taraftan yanıt bekliyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu öncesinde yaptığı açıklamalarda İsrail'in saldırılarını terör örgütü benzeri bir yaklaşımla kınadı. Bölgedeki krizlerin büyüdüğünü belirterek, Lübnan Başbakanı Mikati ile görüşmelerine atıfta bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmadan önce havalimanında gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İsrail'in son zamanlarda gerçekleştirdiği saldırıları eleştirerek, bu eylemleri devlet gibi değil, bir terör örgütü benzeri olarak tanımladı. Özellikle dijital saldırılara dikkat çeken Erdoğan, bu durumun İsrail'in nefret dolu emellerine ulaşmak için her türlü yöntemi deneyeceğini ortaya koyduğunu belirtti. 

Bölgedeki çatışmaların Lübnan'a yayıldığını vurgulayan Erdoğan, Lübnan Başbakanı Mikati ile yaptığı görüşmede ülkedeki sıkıntıların derin olduğunu öğrendiğini ifade etti. Mikati’nin BM’ye katılamayacağını söyleyerek, uluslararası toplumun İsrail’in eylemlerine karşı harekete geçmesi gerektiğini vurguladığını aktardı. Erdoğan, "İnsanlığın kaybedecek bir günü dahi kalmamıştır" dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin milli teknolojilerinin yalnızca savunma sanayinde değil, çok daha geniş alanlarda ne kadar önemli olduğunu belirtti. Suriye'deki gerilimin sona ermesi gerektiğini ifade ederek, burada terör örgütlerinin faaliyetleri ve İsrail’in uyguladığı devlet terörüne karşı duracaklarını söyledi. Türkiye ile Suriye arasında normalleşme için Esad ile görüşme iradesini ortaya koyduklarını dile getiren Erdoğan, karşı taraftan yanıt beklediklerini belirtti.

Halkı Müslüman iki ülke olarak bu birlikteliği sağlamak istediklerini vurgulayan Erdoğan, iki ülke arasında yeni bir dönemin başlaması için umutlu olduğunu ifade etti. Sözlerinin sonunda, Suriye topraklarında istikrar için Türkiye ve Suriye’nin atacağı adımların önemine dikkat çekti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.