Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzayı Attı: Feyzioğlu Prag’a Büyükelçi Olarak Atandı!

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Metin Feyzioğlu, Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak atandı. Atama kararı, diplomasi ve hukuk dünyasında büyük yankı uyandırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla gerçekleştirilen yeni büyükelçi atamaları, 24 Ekim 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu atamalarda, özellikle eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak atanması dikkat çekti. Feyzioğlu'nun diplomasiye adım atması, hem hukuk camiasında hem de siyaset dünyasında yankı uyandırdı. Feyzioğlu, Türkiye’nin Prag Büyükelçiliği görevini üstlenecek.

DİĞER ATAMALARDA ÖNEMLİ İSİMLER

Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, Feyzioğlu'nun yanı sıra Türkiye'nin Slovenya Büyükelçiliğine İkili İlişkiler Genel Müdürü Hayriye Kumaşcıoğlu atandı. Ayrıca, Bahreyn Büyükelçiliğine Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Ayşe Hilal Sayan Koytak, Zambiya Büyükelçiliğine Kuzey Afrika Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Barbaros Dicle, İsviçre Büyükelçiliğine ise İkili İlişkiler Genel Müdürü Şebnem İncesu getirildi. Bu isimlerin diplomasi alanındaki deneyim ve birikimleriyle bulundukları ülkelerde Türkiye'yi temsil etmeleri bekleniyor.

YENİ MÜFETTİŞ ATAMALARI DA YAPILDI

Atamalar sadece büyükelçiliklerle sınırlı kalmadı. Bazı bakanlıklara da başmüfettiş ve müfettiş atamaları gerçekleştirildi. Bu atamalarla, kamu kurumlarında denetim süreçlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi hedefleniyor.

Metin Feyzioğlu'nun Çek Cumhuriyeti'nde Türkiye'yi temsil edeceği bu yeni görev, hem hukuk hem de diplomasi alanında geniş bir yankı uyandırdı. Feyzioğlu’nun ataması, Türkiye-Çek Cumhuriyeti ilişkilerinin geliştirilmesinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.