Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşaat Sektöründeki Her Adımımız İtibarsızlaştırılmak İsteniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de 6 milyon kişinin geçim kaynağı olan inşaat sektöründe her hamlenin eleştirildiğini belirtti. 250’den fazla alt sektörün inşaat alanından etkilendiğini vurgulayan Erdoğan, itibarsızlaştırma çabalarına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni'de konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

Türkiye'nin en kuvvetli olduğu alanların başlangıcında müteahhitlik sektörü geliyor. Dünyanın en büyük 250 uluslararası müteahhitlik sıralamasında ülkemiz 43 şirket ile temsil ediliyor. Firma sayısı itibarıyla Çin'den sonra ikinci sıradayız.

Bu yıl proje gelirlerinden firmalarımızın aldığı payda kısmı bir düşüş oldu. Bu düşüşü gelecek yıllarda süratle telafi edeceğimize inanıyorum. Koronavirüs salgınıyla birlikte bozulan global dengelerin hala yerine oturmadığını görüyoruz. Son 70 senenin zirvelerini gören enflasyonun mesele olmaktan çıkmasının biraz daha zaman alacağı anlaşılıyor. Dünyanın farklı coğrafyalarında hemen her gün yeni bir çatışmayla karşılaşıyoruz.

Bugüne kadar inşaat sektörünün gelişmesine her adımımız itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Müteahhitlik firmalarımızın yurt haricinde yazdığı başarı hikayesi görmezden gelindi. İnşaat alanında her hamle 250'den fazla alt sektörü ilgilendiriyor. Sadece ülkemizde 6 milyon insan doğrudan ve dolaylı olarak bu sektörden geçimini sağlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.