Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'İsrail'in Cinnet Siyasetine Artık Dur Deyin'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Lübnan'a yönelik sürdürdüğü saldırıları kınayarak, bu durumun insanlığa ve uluslararası hukuka meydan okuma olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü soykırım, işgal ve istila politikalarının yeni bir hedefinin Lübnan olduğunu vurguladı. Son bir hafta içinde, çocuklar da dahil olmak üzere birçok Lübnanlının İsrail’in saldırıları sonucu hayatını kaybettiğini belirtti. Vicdan sahibi hiçbir bireyin bu tür bir katliamı kabul edemeyeceğini ve meşru göremeyeceğini ifade etti. 

Erdoğan, İsrail hükümetinin, katliamlarına silah ve mühimmat desteği sağlayan güçler tarafından cesaretlendirildikçe daha da pervasızlaştığını dile getirdi. Bu durumun, insanlığa, insani değerlere ve uluslararası hukuka meydan okuma haline dönüştüğünü söyledi. İsrail’in Gazze ve Ramallah’taki cinnet politikasını Lübnan’a ve diğer bölge ülkelerine yayma girişimlerinin durdurulması gerektiğini vurguladı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve diğer insan hakları kuruluşlarını, küresel barış ve güvenliği sağlama görevlerini acilen yerine getirmeye çağırdı. Erdoğan, İslam dünyasının bu saldırılara karşı daha kararlı bir duruş sergilemesi gerektiğini düşündüğünü ifade etti. Türkiye’nin, bu zor günlerde Lübnan halkı ve hükümetinin yanında olmayı sürdüreceğini belirtti. Son olarak, İsrail’in Lübnan’a yönelik insanlık dışı saldırılarını bir kez daha lanetleyerek, saldırılarda yaşamını yitiren tüm Lübnanlılara rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.