Cumhurbaşkanı Erdoğan: ”Karadeniz Bölgesi'nin jeostratejik önemi artacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Karadeniz Rize-Ayder Forumu'nda, bölgenin lojistik ve ulaştırma altyapısının ekonomik kalkınma açısından önemini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Karadeniz Rize-Ayder Forumu'na gönderdiği video mesajda, geniş Karadeniz Bölgesi’nin lojistik ve ulaştırma imkanlarının önemini vurguladı. Katılımcıları selamlayarak, forumun hayırlara vesile olmasını dileyen Erdoğan, yurt dışından gelen uzmanlara "Hoş geldiniz" dedi ve verimli tartışmalar beklediğini ifade etti.

Erdoğan, salgın hastalıklar ve bölgesel krizlerin, lojistik ve ulaştırma altyapısının ekonomik kalkınmadaki rolünü tekrar hatırlattığını belirtti. "Karadeniz coğrafyasında ticareti geliştirecek lojistik ağlara ihtiyaç var," diyen Erdoğan, Rize’deki İyidere Lojistik Merkezi’nin bu çabalara ciddi katkı sağlayacağına inandığını söyledi. 

Ayrıca, Karadeniz Bölgesi’nin küresel gemi inşa pazarında kilit bir oyuncu olmasının önemli hedeflerinden biri olduğunu kaydetti. Orta Asya ve Hazar Bölgesi'nden Batı ile Doğu’yu, Kuzey ile Güney’i birbirine bağlayan ulaşım koridorlarının, bölge üzerinden geçtiğini belirten Erdoğan, önümüzdeki dönemde bu jeostratejik öneminin daha da artacağını vurguladı.

Hükümetin son 22 yılda ulaştırma alanına yaptığı yatırımların, geniş bir yelpazede meyvelerini toplayacak bir döneme girildiğini ifade eden Erdoğan, Karadeniz Bölgesi’nin hak ettiği yeri alacağından hiç şüphe duymadığını belirtti. "Bu forum, mücadelemizde bize yardımcı olacak," diyerek sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.