Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ile makamında!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'yi ağırladı! Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'yi kabul etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'yi Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda karşıladı.


 Görüşmede Türkiye-Libya ilişkileri, Libya'daki son durum, İsrail'in Filistin topraklarına yönelik saldırıları, bölgesel ve küresel konular ele alındı.
 Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda.
 Türkiye-Libya ilişkilerinin her alanda gelişmeye devam ettiğini, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin meşruiyetinin korunarak Libya'nın birlik ve beraberliğinin sağlanması için diyalog sürecinin başlatılmasının faydalı olacağını ifade eden Türkiye, hazır olduğunu söyledi.
 Bu konuda sizlere en iyi desteği sağlayacağız. Türkiye ile Libya arasındaki enerji iş birliğinin görüşüldüğü toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülkenin Doğu Akdeniz'deki ortak çıkarlarının korunması için yakın işbirliği içinde çalışması gerektiğini söyledi.
  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya'nın Filistin davasına verdiği desteği takdirle karşılayarak, Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'e karşı açılan soykırım davasına Libya'nın Türkiye ile birlikte müdahale etme kararının doğru olduğunu söyledi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.