Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sezen Aksu’yu hedef aldı: Uzanan dilleri koparmak görevimizdir!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sanatçı Sezen Aksu’yu ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ isimli şarkısının sözleri sebebiyle hedef gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. Dilleri yeri geldiğinde koparmak görevimizdir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Büyük Çamlıca Camisi’nde kıldı. Namaz sonrası cemaate seslenen Erdoğan, AKP’li birçok isim başta olmak üzere hedef gösterilen Sezen Aksu’nun eski bir şarkısının sözleriyle ilgili tartışmalara katıldı. Erdoğan’ın “Uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir” ifadelerini kullandığı esnada cemaatten Allahu Ekber sözleri yükseldi.

'Onlara da had bildirmek bizim görevimizdir'

Erdoğan, Aksu’yu şu sözlerle hedef aldı:

“Hakaretlerin bini bir para. Bütün bunların karşısında dimdik duracak olanlar sizlersiniz. Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir. Havva validemize kimsenin dili uzanamaz. Onlara da had bildirmek bizim görevimizdir.”

'Bölgenin huzuru için çok ciddi ihlal doğurur'

Çamlıca Camii’nde İslam Medeniyetleri Müzesi’ni ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, “Bir defa Rusya ile Ukrayna arasında bölgede sınır ihlalinden tutunuz, herhangi bir işgale yönelik gelişmenin olması, savaş çıkması bölgenin huzuru için çok ciddi ihlal doğurur” dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

“Rusya’nın tabi alan olarak bölgenin en büyük ülkesi, güç olarak en güçlü devleti, burada bir huzursuzluğun doğmasını Türkiye olarak bizler kabul etmiyoruz. Rusya ile ilişkilerimiz gayet güzel devam ediyor. Tarihinde olmayan sulh içinde Türkiye’nin Rusya ile ilişkileri var. siyasi, askeri bazda ilişkiler gelişerek devam ediyor. Ukrayna ile aynı şekilde ilişkilerimiz gayet iyi. Olumlu gelişmeleri biz Rusya ve Ukrayna arasında olumsuzluğa dönüşmesini kabullenemiyoruz.”

'Bölgede barışın hakim olmasını istiyoruz'

İki ülke arasında barışın olması için Türkiye olarak arabulucu olabileceklerini ifade eden Erdoğan, “Barışın olmasına arabulucu olabiliriz. Üzerimize düşen görev neyse hazır olduğumuzu ifade etmiştim. Önümde Ukrayna ziyareti var. Bu arada Sayın Putin ile lakin telefonla, belki Rusya ziyareti olabilir. Bölgede barışın hakim olmasını istiyoruz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özel, Bahçeli ile görüşecek
İYİ Parti'de Deprem! İlçe Yönetimi Topluca İstifa Etti!
Özgür Bey, Kemal Kılıçdaroğlu değil; bu tartışmalar bizi sadece yıpratır
Özel'den Erdoğan'a 'yumuşama' cevabı: "Gezi'dekiler içerideyken normalleşme olmaz"
CHP’nin eskisinden daha çok kavgaya, kutuplaşmaya, gerilime ve kamplaşmaya ihtiyacı var