Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sosyal medya mecraları operasyon aygıtına dönüştü"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen "Hakim ve Savcı Yardımcıları Eğitimi" töreninde yargı reformlarını duyurdu. Hakim ve savcı sayısının 25 bine yaklaştığını, eğitim sürelerinin uzatıldığını belirtti. Sosyal medyada adaletin tehdit altında olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "1. Dönem Hakim ve Savcı Yardımcıları Eğitimi Açılış Töreni"nde konuştu. Erdoğan, Adalet Akademisi'nin güçlendirildiğini ve hakim ile savcıların en iyi şekilde yetişmeleri için büyük çaba harcandığını belirtti.

HAKİM-SAVCI SAYISINDA ÖNEMLİ ARTIŞ

Erdoğan, ülkemizde hukuk eğitimi veren çeşitli kurumların bulunduğunu ve hakim ile savcı sayısının son 22 yılda üç kat arttığını ifade etti. Hakim ve savcı sayısının günümüzde 25 bine yaklaştığını duyurdu. Eğitim süresinin üç yıl olarak belirlenmesi ve akademideki eğitim süresinin yedi aydan on aya çıkarılması gibi reformlara değindi.

YARGIDA NİCELİK VE NİTELİK ARTIYOR

Erdoğan, yargıda hem nicelik hem de nitelik açısından önemli gelişmeler yaşandığını belirtti. Adalet sisteminin sürekli çalışmayı ve toplumu takip etmeyi gerektirdiğini vurguladı. Hukuk devletinin çatışmalara hızlı ve adil cevaplar vermesi gerektiğini ifade ederek, tarafsız bir yargının ekonomik kalkınmanın güvencesi olduğunu söyledi.

TOPLUMDAN YÜKSELEN TALEPLERE CEVAP

Toplumdan yükselen taleplere ve beklentilere göre yeni adımlar atacaklarını belirten Erdoğan, kendilerine yeni hedefler belirleyerek yola devam edeceklerini açıkladı.

GÜÇLÜNÜN HAKLI OLDUĞU DEĞİL, HAKLININ GÜÇLÜ OLDUĞU BİR SİSTEM

1960'tan beri yargının siyasete yön verdiğini ve vesayet aracı olarak kullanıldığını söyleyen Erdoğan, bu tür uygulamalardan uzaklaşıldığını belirtti. Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir sistem kurduklarını vurguladı.

CEZASIZLIK ALGISINA KARŞI ÖNLEMLER

Toplumda cezasızlık algısına hizmet eden kötü örneklerle karşılaşıldığını ve bunların oranını en aza indirmek için çalışacaklarını ifade etti. Suç işleyenlerin cezasını çekeceği hapishaneler olduğunu belirtti.

SOSYAL MEDYA UYARISI

Sosyal medyanın adaletin temel ilkelerini tehdit eden bir araç haline geldiğini söyleyen Erdoğan, sanal ortamda hukuksuzlukların yaşandığını belirtti. Sosyal medyada infaz mangalarının hedef tahtasına koyduğu şahıslar, olaylar ve kurumlarla ilgili uyarılarda bulundu.

YÜRÜYEN SORUŞTURMALARIN SELAMETİ

Toplumun merakını gideren yayınlar yaparken yürüyen soruşturmanın güvenliğini korumanın herkesin sorumluluğu olduğunu vurguladı. Masum çocukların naaşı üzerinden siyasi hesaplaşmalara müsaade edilmemesi gerektiğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.