Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Dev Yatırım: Türkiye’nin İlk Basketbol Lisesi Kapılarını Açıyor!

Türkiye’nin ilk basketbol lisesine ev sahipliği yapan Basketbol Gelişim Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle hizmete açılıyor. Merkez, basketbol altyapısından milli takımlara kadar geniş bir yelpazede hizmet verecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un sosyal medya hesabından "Öyle bir tesis ki; eşi, benzeri yok" ifadeleriyle duyurduğu Basketbol Gelişim Merkezi, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılacak. Tören, saat 17.00’de başlayacak ve Türkiye’nin spor alanındaki en önemli yatırımlarından biri resmen hayata geçirilecek.

150 bin metrekarelik alana inşa edilen Basketbol Gelişim Merkezi, birçok farklı özelliği bir arada barındırıyor. Türkiye'nin ilk basketbol lisesine ev sahipliği yapan merkez, altyapı salonlarından milli takım antrenman salonlarına, kamp merkezinden Türkiye Basketbol Müzesi’ne kadar geniş kapsamlı bir tesis olarak öne çıkıyor. Toplamda 450 araç kapasiteli otopark, 200 öğrenci kapasiteli basketbol lisesi, 1.500 seyircili 3 altyapı salonu ve 10 bin seyirci kapasiteli büyük salonuyla bu merkez, Türkiye basketbolunun yeni yuvası olacak.

Merkezde ayrıca sığınak, restoran ve otel gibi sosyal tesisler de yer alıyor. Türkiye’nin gelecekteki basketbol yıldızlarını yetiştirmek amacıyla tasarlanan bu merkez, aynı zamanda kamp ve eğitim alanlarıyla da basketbolun her kademesinde katkı sağlamayı hedefliyor.

Bakan Kurum, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda merkezin Türkiye için eşsiz bir yatırım olduğunun altını çizerek, "Öyle bir tesis ki; eşi, benzeri yok. Türkiye’nin ilk basketbol lisesi de içinde" ifadelerini kullandı. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ise bu önemli projenin önemini daha da artırıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.