Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Milli Uzay Programı Hakkında Paylaşım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Uzay Programı kapsamında Türkiye'nin ilk kez bir vatandaşını bilimsel misyonla uzaya gönderme hedefine çok az bir süre kaldığını belirterek, "Gurur duy Türkiye." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Albay Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görev yapacağı videoyu paylaşarak, "Milli Uzay Programımız çerçevesinde ilk defa bir vatandaşımızı bilimsel misyonla uzaya gönderme hedefimize çok az bir süre kaldı. Türkiye adına gurur verici bir an." mesajını iletti.

Videoda, Türkiye Uzay Ajansı'na astronot başvurusunda bulunan Zeynep adlı küçük kız ile video konferans yapan Albay Gezeravcı'nın diyalogları dikkat çekiyor. Küçük kızın sorularını yanıtlayan Gezeravcı, "Jet pilotuyum, 22 yıldır uçuyorum. Şu ana kadar 100'ün üzerinde testi başarıyla geçtim ve her şey plana uygun ilerliyor. İki yıldır bu hazırlıkları yapıyoruz ve başarılı olacağıma inanıyorum." ifadelerini kullanıyor.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece saat 01.11'de Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) hareket edecek.

Gezeravcı, ISS'de 14 gün boyunca bilimsel çalışmalar için uzay ortamında çeşitli deneyler gerçekleştirecek.

Millî Uzay Programı çerçevesinde, bir vatandaşımızın bilimsel misyonla uzaya gönderilme hedefine ulaşmamıza çok az bir zaman kaldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Sürücü, Ruhsatlı Tabanca İle Yakalandı: Affedilme Talebi Reddedildi!
Şanlıurfa'daki Orman Yangınına İtfaiye ve Orman Müdürlüğü Ekipleri Müdahale Ediyor
Sinan Ateş'in Eşi Ayşe Ateş: Kapılar Arkasında Cinayetim Planlanlanıyor!"
Hatay Emniyeti, DAEŞ Terör Örgütüne Karşı Başarılı Operasyon Gerçekleştirdi
Bakanlık açıkladı: 19 Mayıs'ta ulaşım ücretsiz mi?