Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TÜSİAD Başkanı Turan'a: Sen daha çıraksın, haddini bil!

"Bay Orhan, bundan sonra hangi akademisyenlerle çalışacağımızı sana sorarız, senin vereceğin isimlerle çalışırız. Kafaya bak ya! Bunlar ne zavallı! "

Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin grup toplantısında Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'ne (TÜSİAD)  ağır sözlerle yüklendi. Erdoğan TÜSİAD Başkanı Turan'a ilişkin olarak " Ey TÜSİAD'ın başına gelen beyefendi, dış politikada sen bize ders veremezsin, sen daha çıraksın, dün bir bugün iki. Haddini bil! Bunlar akıllarını başlarını almadıkları sürece iktidarın kapısından giremezler, bunu bilmeleri lazım. " diye konuştu.

TÜSİAD Başkanı Turan'ın büyüme verilerine ilişkin "Büyüme kalkınma için tek başına yeterli olmuyor, hatta maalesef fakirleşerek büyüyorsunuz" söylemine sert çıkan Erdoğan şunları kaydetti:

"Ülkemizde ekonomik sorunlara teşhis yanlış konduğu için tartışmalar ve çözüm arayışları da yanlış mecrada yürümektedir. Öyle diyor TÜSİAD'ın başındaki... Büyüme her şey değildir, öyle diyor... İhracat endeksli büyüme her şey değildir... Öyle diyor. İhracat olmazsa, büyüme olmazsa sen ayakta duramazsın ya. Bütün bu adımlar, hepsi CHP ağzı. İhracatın, büyümen olmayacak sadece ithalat öyle mi? İthalat seni bitirir, batırır, ithalata dayalı ihracat dersen aklım alır. Ama ihracatı bir kenara koyacak olursan o ülke yürümez. Biz bunları yapıyoruz lakin sizin mantığınız, anlayışınız bu işleri almaz bundan dolayı ikide bir başkan değiştiriyorsunuz. Başka gidecek yeriniz de yok. 

"Bunlar ne zavallı!"

Türkiye'deki enflasyon; kamu maliyesindeki bozulmadan, arzdaki azalmadan, talepteki aşırı yükselişten değil de enerjiden kura kadar farklı sebeplerin ağırlıklı olduğu sorunlardan kaynaklı olduğu için buna klasik anlayış ile çözüm aramak beyhudedir. Diyorlar ki akademisyenleriniz olacak, be zavallı, bizim kurullarımızda akademisyenlerimiz olmadığını sana kim söylüyor? Biz kiminle nerede nasıl çalışacağını 20 yıldır ispat etmiş bir partiyiz. Bay Orhan, bundan sonra hangi akademisyenlerle çalışacağımızı sana sorarız, senin vereceğin isimlerle çalışırız. Kafaya bak ya! Bunlar ne zavallı! "

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, TÜSİAD'ın Yüksek İstişare Toplantısı'nda (YİK) konuşmuş "Rekabetçi kur, yüksek ihracat ve cari fazla mantığıyla kurgulanan lakin günümüz kalkınma anlayışı ve pratiğiyle yeterince örtüşmeyen politikalar kalkınma açısından istenilen sonuçları vermiyor. Büyüme kalkınma için tek başına yeterli olmuyor, hatta maalesef fakirleşerek büyüyorsunuz" demişti.

Turan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik süreçlerine ilişkin ise şu ifadeleri kullanmıştı:

"İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelikleri konusunda Türkiye’nin dile getirdiği sıkıntıların ve taleplerin müzakere yoluyla, karşılıklı anlayışı geliştirerek ve ittifak ruhuna uygun şekilde çözülebileceğini ümit ediyoruz.

AB ile ilişkilerimizin hayli sorunlu olduğu herkesin malumu. Bu ilişkileri sığınmacı mutabakatına indirgemekten tarafların vazgeçme zamanı gelmiş de geçmektedir. Konuları tek tek pazarlığa açan yaklaşımın sona ermesi, ilişkilerin karşılıklı güvensizlikten arındırılarak canlandırılması, tedarik zincirleri yeniden tanımlanır ve sermaye kendisine yeni adresler ararken, büyük önem taşıyacaktır

AB ile ilişkilerin düzelmesi konusu salt ekonomik toparlanmaya bağlanacak bir mesele değildir. Türkiye’nin potansiyelini sonuna kadar kullanacağı bir noktaya gelinmesi aynı zamanda anayasamızdaki demokratik, sosyal, laik, hukuk devleti tanımlamasına tam anlamıyla uygun bir yönetim yapısı kurmaya bağlıdır"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Belediye başkanlarımıza AK Parti'ye geçmeleri için baskı yapılıyor
Erdoğan, Özel’le buluşmadan Bahçeli’ye danıştı; perde arkası hareketli
Önce il başkanları, sonra MYK değişecek
MHP yüzde 50+1'in değişmemesi gerektiğini söylüyor
Kazanmayayım diye organize el bir çalıştı