Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla, Cumhurbaşkanına üst düzey atama yetkisi verildi

Son Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, üst düzey kamu yöneticilerinin atama süreçlerini değiştirdi. Cumhurbaşkanı, yeni düzenlemeyle belirli kadro ve pozisyonlara doğrudan atama yapma yetkisine sahip oldu.

Son Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, üst düzey kamu yöneticilerinin atama usullerinde önemli değişiklikler getirdi. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe giren bu kararname, kamu pozisyonlarına atama süreçlerinde Cumhurbaşkanlığı'nın yetkisini artırıyor.

 

CUMHURBAŞKANI'NA ATAMA YETKİSİ

 

Yeni düzenlemeye göre, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne ekli 1 ve 2 sayılı cetvellerde belirtilen kadro ve pozisyonlara, Cumhurbaşkanı kararıyla atama yapılacak. Bu değişiklik, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişle beraber uygulanan 'tek adam' yönetim anlayışının bir yansıması olarak, üst düzey kamu yöneticilerinin atanmasında Cumhurbaşkanlığı makamının etkisini güçlendiriyor.

 

DİĞER DÜZENLEMELER

 

Kararnamenin ekindeki 2 sayılı cetveldeki Hukuk Müşavirleri ile ilgili kısımda önemli bir değişiklik yapıldı. Artık, bakanlıklara bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşlardaki Hukuk Müşavirleri, kamu tutumsal teşebbüsleri hariç tutulmak suretiyle atanacak. Ayrıca, Spor Müşavirleri ile ilgili düzenleme kararnameden tamamen kaldırıldı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.