Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı: Kamuda tasarruf dönemi başlıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kamu harcamalarında tasarrufa yönelik tedbirler içeren bir çalışma yapıldığını duyurdu. Yılmaz, bu çalışmanın Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

Karadeniz-Podișor Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin açılış töreninin ardından Dragalina'da gazetecilere konuşan Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın bu konuda detaylı bir çalışma yürüttüğünü ve sonuçların yakında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacağını belirtti.

ONAYINA SUNULACAK 

Yılmaz, devletin gereksiz harcamalarını azaltma ve mevcut harcamalarda verimliliği artırma hedefinin altını çizdi. Bu hedef doğrultusunda, önceliklerin belirlenerek artık gereksiz hale gelmiş bütçe kalemlerinin tespit edilip azaltılacağını belirtti.

Kamu tasarruflarının maliye politikaları için büyük önem taşıdığını vurgulayan Yılmaz, yapılan çalışmaların Türkiye'nin makroekonomik hedeflerine ve özellikle enflasyonu düşürme politikalarına destek olacağını belirtti. Yılmaz, para ve maliye politikaları ile yapısal reformları içeren kapsamlı bir program üzerinde çalıştıklarını da ifade etti.

Enflasyonu düşürme hedeflerine katkı sağlamak amacıyla bu çalışmaları yürüttüklerini dile getiren Yılmaz, "Ülkemizin birinci önceliği enflasyonu düşürmek" diyerek bu konuda çok yönlü bir yaklaşım benimsediklerini belirtti. Maliye politikasının para politikasına daha fazla destek vermesi ve yapısal reformlarla rekabet gücünün artırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte kamuoyuyla paylaşılacağını belirten Yılmaz, "Devlet, millete hizmet etmek için var. Bu görevini en etkin, en verimli şekilde yapmalı ama bunu yaparken gereksiz harcamaları da olabildiğince azaltarak hem bütçe dengemizi daha sağlıklı yere taşıma hem de bu makro hedeflerimize özellikle de enflasyonu düşürme hedefimize katkıda bulunma amacını taşıyoruz" dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Erdoğan’ın 3 çocuk çağrısı dinlenmedi, nüfus yaşlanıyor
Ilgım Apartmanı’nda 15 aydır ne iddianamesi ne de tutuklu sanığı var
14 ilde göçmen kaçakçılığına karşı operasyon: 40 organizatör yakalandı
28 Şubat Davası’nın sanıkları yeniden yargılanmak için dava açtı
Tek amaçları içişleri Bakanı Yerlikaya’ya gözdağı vermek