Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı: Yüksek gelirli ülkeler ligine geçiş eşiğindeyiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gelecek Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantılarının çoğunun, kamuda verimliliği artırma ve tasarruf gibi konuları içeren yapısal dönüşümleri ele alacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Yılmaz, seçim öncesinde döviz piyasası gibi ekonomik konularda veriye dayalı olmayan spekülasyonlar yapıldığını ve milletin yanıltıldığını belirtti. Ancak, seçim sonrasında durumun tam tersine döndüğünü ve normal programların kararlı bir şekilde devam ettiğini vurguladı. Ayrıca, Merkez Bankası'nın bu süreçte önemli miktarda rezerv biriktirdiğini açıkladı.

YASAL DÜZENLEMELER GEREKTİREBİLİR

Yılmaz, yaklaşık 4 yıl sürecek seçimsiz bir döneme girildiğini ve bu sürenin önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Bu dönemde, ülkenin orta gelir grubundan yüksek gelir grubuna geçişi için yapısal dönüşümler gerektiğini ve bunun sanayide verimliliği artırma, rekabet gücünü artırma, dijitalleşme ve yeşil dönüşüm gibi alanlarda olabileceğini belirtti. Ayrıca, daha etkili bir kamu yönetimi sistemi için bürokrasinin sadeleştirilmesi ve etkinleştirilmesi gibi adımların atılacağını ifade etti.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantılarının çoğunun, yapısal dönüşümler ve kamuda verimliliği artırma gibi konuları ele alacağını açıkladı. Ayrıca, kamu tasarrufu konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın çalışmalarının devam ettiğini ve bunun için 15 maddelik bir tasarruf paketi üzerinde yoğunlaşıldığını belirtti.

Yılmaz, kamu tasarrufu konusunda yasal düzenlemelere ihtiyaç olup olmadığına ilişkin soruya ise, bazı konuların genelgelerle veya idari kararlarla çözülebileceğini ancak bazılarının yasal düzenlemeler gerektirebileceğini ifade etti. Bu konuda çalışmaların devam ettiğini ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yurt dışı programının ardından ilgili kurumlarla birlikte çalışmayı tamamlayacaklarını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.