Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Suudi şirket Türkiye'ye 5 milyar dolarlık yatırım yapmak istiyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin yatırımcılar için cazip bir ülke haline geldiğini belirtti. Gelecek yıl Yatırım Danışma Konseyi'nin tekrar toplanacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin yatırımcılar için tartışılan bir ülke haline geldiğini vurgulayan Yılmaz, "Yatırım Danışma Konseyi, uluslararası CEO'ların katıldığı ve piyasanın içinden gelen görüşlerin, önerilerin paylaşıldığı bir platformdur. Bu platformun sonuç bildirgesi de kamuoyuyla paylaşıldı. Gelecek yıl da benzer bir organizasyonu gerçekleştireceğiz" dedi.

Yılmaz, yatırımcıların siyasi, jeopolitik ve ekonomik nedenlerle yatırım yapılabilir ülke kalmadığına dair endişelerini dile getirdiğini, ancak Türkiye'nin istikrarlı, belirgin bir politikaya sahip ve öngörülebilirlik sunan bir ülke olarak öne çıktığını belirtti. "Önemli olan, bu ilgiyi somut sonuçlara dönüştürmek" diye ekledi.

Ayrıca, Suudi Arabistan'dan bir şirketin Türkiye'ye 5 milyar dolarlık yatırım yapma niyetinde olduğunu da aktaran Yılmaz, "Suudilerin sahip olduğu bir şirket, enerji ve diğer sektörlerde Türkiye'ye yatırım yapmayı planlıyor. ABD'deki bakanlarımız ve Cumhurbaşkanımız, yatırımcılarla bir araya geldiler. Hangi ortama gidersek gidelim, dünyadan ciddi bir ilgi var. Türkiye şu anda ilgi odağı ve bunun sonuçlarını göreceğiz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.