Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Mevsimsel etkiler, politikalarımızın etkisi ve baz etkisiyle birlikte özellikle yaz döneminde enflasyonda belirgin bir düşüşü hep birlikte göreceğiz.’ dedi.

Yılmaz, ülkede ekonomik istikrarın siyasi istikrar olmadan mümkün olmadığını belirtti. Orta Vadeli Program ve 12. Kalkınma Planı gibi politika belirleme araçlarının netleşmesinin, yol haritalarının netliğini artırdığını vurguladı. Bu doğrultuda, programların kararlı bir şekilde hayata geçirileceğini söyledi.

Enflasyonla mücadelede özellikle yaz aylarında belirgin bir düşüş beklediklerini ifade eden Yılmaz, enflasyonun aylık bazda ivme kaybettiğini ve yaz döneminde daha belirgin bir düşüş yaşanacağını belirtti. 2025 yılına kadar enflasyonun yüzde 20'nin altına inmesini hedeflediklerini ve 2026'da ise tek haneli rakamlara gerilemeyi planladıklarını açıkladı.

Yerel seçim sonuçlarına da değinen Yılmaz, herhangi bir sonuca bakılmaksızın vatandaşın iradesine saygı gösterdiklerini ve gelecekte daha iyi sonuçlar almak için gereken adımları atmaya devam edeceklerini ifade etti. Ayrıca, döviz meselesinde yapılan spekülasyonlara da değinerek, cari açığın azalma trendine girdiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

17 Mayıs 2024 akaryakıt fiyatları
17 Mayıs 2024 güncel döviz fiyatları
TÜİK yılın ilk çeyrek işsizlik rakamlarını açıkladı
Merkez Bankası Enflasyon Tahminini Açıklayacak: Emekliler İçin Zam Beklentisi Yükseliyor
'Hazırlığınızı yapın' diyen İslam Memiş, gram altında dip ve zirve iki rakam verdi