Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan tarih: "Enflasyon yüzde 40'ın altına düşecek"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonun haziran ayından itibaren azalma göstermeye başladığını belirterek, "Umarım bu trend devam eder. Eylül ayında açıklanacak enflasyon verilerinde, rakamların 40'lı seviyelere ineceğini göreceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonun haziran ayından itibaren düşüş göstermeye başladığını ifade ederek, "Umarım bu eğilim devam eder. Eylül ayı enflasyon verileri açıklandığında, rakamların 40'lı seviyelere indiğini göreceğiz," ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Kütahya İl Başkanlığı'nın düzenlediği "Türkiye Buluşmaları" etkinliğinde, enflasyon ve ekonomi konularında önemli açıklamalarda bulundu. 

Yılmaz, enflasyonun haziran ayından itibaren düşüş gösterdiğini ve eylül ayında yüzde 50'nin altına inerek 40'lı rakamların görüleceğini belirtti. Orta vadeli programda yıl sonu için enflasyon tahmininin yüzde 41,5 olduğunu ifade eden Yılmaz, 2026'ya kadar enflasyonu tek haneli seviyelere düşürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Ekonomi politikalarına ilişkin olarak, ülkenin risk priminde bir azalma yaşandığını ve bunun dış borçlanma maliyetlerini düşürdüğünü vurguladı. Ayrıca, tamamlanma aşamasındaki projelere öncelik verdiklerini ve ekonomiyi yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı olarak büyütmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.