Cumhurbaşkanı'ndan Yargıya Vurgu: "Tecrübe ve Bilgi Adaletin Temelidir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, adaletin reyting ve etkileşim arayışlarına feda edilmemesi gerektiğini belirterek, medya ve diğer sorumluların hassasiyet göstermesi gerektiğine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 1. Dönem Hakim ve Savcı Yardımcıları Eğitimi Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, adaletin reyting ve etkileşim uğruna kurban edilmesine göz yumulmaması gerektiğini söyledi. Medya başta olmak üzere tüm sorumluluk sahiplerinin bu konuda duyarlı davranması gerektiğini belirten Erdoğan, hukuk sisteminin temel taşını oluşturan hakim ve savcıların eğitimine verdikleri önemi vurguladı.

Erdoğan, yargının gücünün hukukçuların bilgisi ve ahlaki değerlerinden geldiğine dikkat çekerek, yargı sistemini daha güçlü hale getirmek adına adalet akademisini yenilediklerini ve eğitim sürelerini uzattıklarını belirtti. Özellikle hakim ve savcı yardımcılığı müessesesi ile meslek adaylarının daha donanımlı hale gelmesi hedefleniyor. Erdoğan, hukuk fakültelerinde alınan eğitimin mesleki yeterliliği sağlamakta yetersiz kaldığını, deneyim ve tecrübenin bu süreçte büyük bir rol oynadığını ifade etti.

Törende konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı, dijital çağda bilgiye ulaşmanın kolaylaştığını ancak tecrübenin yerini hiçbir şeyin tutamayacağını belirtti. Hakim ve savcı yardımcılarının alacakları 3 yıllık yoğun eğitim ile mesleğe en iyi şekilde hazırlanacaklarını kaydeden Erdoğan, iyi bir yargı sisteminin sadece adaletin değil, ekonomik kalkınmanın da güvencesi olduğunu söyledi.

Adaletin toplumda barış ve huzurun teminatı olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı, geçmişte yargının siyaseti yönlendirmek amacıyla kullanıldığını hatırlatarak, yargının vesayet aracı haline gelmemesi gerektiğini vurguladı. Sosyal medyada yürütülen adalet karşıtı kampanyaların da topluma zarar verdiğini söyleyen Erdoğan, medya mecralarının bu konuda daha dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

Toplumu derinden etkileyen olaylarda basının bilgi alma hakkına saygı duyduklarını dile getiren Erdoğan, yürütülen soruşturmaların selametinin korunması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı, adaletin reyting ve etkileşim uğruna kurban edilmemesi gerektiğine özellikle dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.