Cumhurbaşkanlığı adaylığı imza işleminde son durum

100 bin imzada son durum! Cumhurbaşkanı adaylarının kaç imzası var? AK Parti ve MHP Cumhur İttifakı'nı kurarak adaylarının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ilan etti. Cumhur İttifakı'nın ardından CHP ve HDP adaylarını duyurdu....

100 bin imzada son durum! Cumhurbaşkanı adaylarının kaç imzası var? AK Parti ve MHP Cumhur İttifakı'nı kurarak adaylarının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ilan etti. Cumhur İttifakı'nın ardından CHP ve HDP adaylarını duyurdu. CHP cumhurbaşkanı adayı olarak Yalova Milletvekili Muharrem İnce'yi gösterirken HDP ise Selahattin Demirtaş'ı gösterdi.

4 partinin adayı kesinleştikten sonra gözler 100 bin imza ile aday olan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz'ün alacağı imzalara çevrildi. 

İLK 100 BİN İMZAYI MERAL AKŞENER TOPLADI

4 aday arasında ilk 100 bin imzayı Meral Akşener topladı. Konuyla ilgili olarak İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "An itibariyle 110.200 imza Genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendi’nin adaylığı için toplanmış durumdadır. Durmayacağız, hedefimiz 1 Milyon imza! Teşekkürler Türkiye!" ifadelerini kullanmıştı.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU 100 BİN İMZAYI TOPLAYAN 2. ADAY OLDU

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ardından, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da 100 bin imza toplayarak 24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olma hakkını elde etti.

100 BİN İMZADA SON DURUM

Meral Akşener: 182 Bin 910

Temel Karamollaoğlu: 107 Bin 653

Doğu Perinçek: 31 Bin 445

Vecdet Öz: 818

İmza verme adımları:

1- İmza vermek için T.C. Nüfus cüzdanı ya da kimlik kartınız yanında olmalı.

2- 4-9 Mayıs tarihleri arasında (cumartesi-pazar dahil) saat 20:00’a kadar kayıtlı bulunduğunuz İlçe Seçim Kurulunda imza verebilirsiniz.

3- İmza için gittiğinizde istediğiniz aday için düzenlenen formu talep ederek doldurup imza işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Seçim kurulu ilgili formun bir örneğini size teslim edecek.

100 bin imza 9 Mayıs 2018 Çarşamba günü sona erecek.

CHP, İYİ PARTİ, SAADET PARTİ VE DEMOKRAT PARTİ 'MİLLET İTTİFAKI'NI KURMUŞTU 

CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi, ittifak protokolünü Yüksek Seçim Kurulu'na verdi. Buna göre 3'lü ittifakın içerisinde bulunmayan Demokrat Parti, İYİ Parti'ye destek verecek. İttifakın adı da 'Millet İttifakı' oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Diyanet'ten makam araçları için açıklama geldi: "Şehir dışı programı için kiralanıyor"
Ankara'da 1 Mayıs nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak
SGK vurgununda yeni gelişme: 500 milyon liralık zarar ortaya çıktı, 14 kişi tutuklandı!
Ömer, reytinglere yenik düştü: Final yapıyor
Ankaralılara Kırmızı Alarm! Meteorolojiden Ankara'ya Önemli Uyarı!