Cumhurbaşkanlığı Sarayları İçin 1.8 Milyar Lira: 140 Bin Emekli Maaşı Kadar!

Cumhurbaşkanlığı'nın 2025 yılı bütçesi yüzde 37.8 oranında artırılarak 17 milyar liraya çıktı. Sarayların bakım ve onarımına ayrılan 1.8 milyar lira, 140 bin emeklinin maaşına denk geliyor.

Cumhurbaşkanlığı'nın 2025 yılı bütçesi yüzde 37.8 oranında artırılarak 17 milyar liraya yaklaştı. Sarayların bakım ve onarımına ayrılacak 1.8 milyar lira, 140 bin emeklinin maaşına denk geliyor.

Cumhurbaşkanlığı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunulan 2025 yılı bütçesi yüzde 37.8 oranında artış göstererek 16 milyar 928 milyon lira olarak belirlendi. Bu bütçenin 9.9 milyar lirası mal ve hizmet alımlarına ayrılırken, sarayların bakım ve onarım giderlerine ise 1.8 milyar lira tahsis edilecek. İktidarın "İtibardan tasarruf olmaz" politikasıyla yürüttüğü bu harcamalar, ekonomik krizle mücadele eden vatandaşlar arasında tepki topluyor. Bu harcama miktarı, 140 bin 240 emeklinin aylık maaşına denk geliyor.

BEŞTEPE’YLE BİRLİKTE 8 SARAY VE KÖŞK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sadece Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni değil, aynı zamanda İstanbul'daki Huber Köşkü, Vahdettin Köşkü, Dolmabahçe Sarayı, Yıldız Sarayı ve Beylerbeyi Sarayı gibi tarihi yapıları da kullanıyor. Ayrıca Ankara Çankaya Köşkü, Muğla Marmaris’teki Okluk Konukevi ve Bitlis'teki Ahlat Köşkü de Cumhurbaşkanı’nın kullanımında.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.