Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü: Erdoğan etkin rol üstlenecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya geldi ve TBMM’de onaylanan başkanlık anayasası teklifini değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın referandum sürecinde etkin...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya geldi ve TBMM’de onaylanan başkanlık anayasası teklifini değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın referandum sürecinde etkin rol alacağını ifade eden İbrahim Kalın bu teklifle, “Çift başlılığın olmadığı bir dönem'' hedeflerini söyledi.

İbrahim Kalın, “Sistemin getireceği ilave katkılar. Türkiye'nin yönetim şekline büyük önem büyük önem arz ediyor. Yeni sistemle patinaj yapan bir ülke değil, hızlı, kararlı ve etkin bir Türkiye hedefleniyor. İnşallah vatadaşlarımıza bu konu götürüldüğü zaman büyük oranda destek verileceğini düşünüyoruz'' dedi.

''OHAL ENGEL DEĞİL’

İbrahim Kalın’a referandumun tarihi de soruldu. Kalın, referandumla ilgili herhangi bir tarih vermedi. Sözcü Kalın, “Önce bir gelsin paket. Sonra hem takvim netleşir hem de o nasıl bir yol izleneceği netlik kazanır'' ifadelerini kullandı.

Kalın ayrıca, OHAL’in referanduma engel olmadığını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

“Meral Hanım’a bir kez daha sağlık ve mutluluklar diliyorum”
"İsrafın kaynağı olanlar israfı durduramazlar"
Başkan Ertemur 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı yayımladı
Belediye başkanlarımıza AK Parti'ye geçmeleri için baskı yapılıyor
Erdoğan, Özel’le buluşmadan Bahçeli’ye danıştı; perde arkası hareketli