Cumhuriyet gazetesi önünde direniş sürüyor!

Cumhuriyet gazetesi yöneticileri ve yazarlarına yönelik sabah saatlerinde operasyon başlatıldı. Şu ana kadar 18 isim hakkında gözaltı kararı bulunduğu belirtilirken gazetenin birçok yazar ve yöneticisinin evinde arama gerçekleşti....

Cumhuriyet gazetesi yöneticileri ve yazarlarına yönelik sabah saatlerinde operasyon başlatıldı. Şu ana kadar 18 isim hakkında gözaltı kararı bulunduğu belirtilirken gazetenin birçok yazar ve yöneticisinin evinde arama gerçekleşti. Cumhuriyet'e yapılan operasyon sonrasında binlerce kişi gazetenin Şişli'deki binasının önünde toplanarak, operasyonu protesto etmeye devam ediyor. Operasyonlar sonrasında gazete "Teslim olmayız" manşetiyle çıkacak.

BİR TEK YÖNETİCİMİZ BİLE KALMADI!

Cumhuriyet gazetesi yazarı Ayşe Yıldırım, Kadri Gürsel ile birlikte başsavcılık tarafından hakkında karar alınan kişi sayısının 18'e ulaştığını aktararak, "Neredeyse gazetemizde bir tek yönetici bile kalmadı" dedi.

Gazete binası önünde yaptığı açıklamada, çalışan herkesin birer yönetici ve yazar olduğunu belirten Yıldırım, "Ne yapmaya çalıştıklarını biliyoruz. Biz gazetecilik yaptığımız için susturulma girişimi ile karşı karşıyayız. Şunu bilmiyorlar ki, biz bu tür baskılarla çok karşılaştık. Yazarlarımız öldürüldü, tutuklandı, soruşturmalara davaların açılmasına uğradı. Hiçbirine boyun eğmedik. Bu kez de aynı şeyi yapacağız. Bu sadece Cumhuriyet gazetesine yönelik değil, halkın haber alma hakkına yöneliktir" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Sinan Ateş cinayeti davasında ilk duruşma tarihi belli oldu
Babacan uyardı: Fotoğraflarım kullanılarak insanlar dolandırılıyor!
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin EFES-2024 Tatbikatı İzmir'de gerçekleşti
Kuzey Makedonya vatandaşlığı almak isteyenler dikkat!
Bir anda borç batağına saplanabilirsiniz: Mobil bankacılık kullananlar dikkat!