Cumhuriyet gözaltıları: Hikmet Çetinkaya ve Aydın Engin serbest bırakıldı

Cumhuriyet Gazetesi soruşturmasında sevk edildikleri İstanbul 9. Sulh Ceza hakimliği tarafından haklarında yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılan yazarlar Aydın Engin ile Hikmet Çetinkaya adliyeden ayrıldı.Çetinkaya...

Cumhuriyet Gazetesi soruşturmasında sevk edildikleri İstanbul 9. Sulh Ceza hakimliği tarafından haklarında yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılan yazarlar Aydın Engin ile Hikmet Çetinkaya adliyeden ayrıldı.

Çetinkaya ve Engin, serbest bırakılmasının ardından Cumhuriyet gazetesi önündeki nöbete geldi. Her iki yazar, gazete binası önünde destek nöbeti tutunlar tarafından alkış ve sloganlarla karşılandı.

Yazar Aydın Engin gazete girişinde yaptığı açıklamada, İçeride daha 9 arkadaşımız var. O arkadaşlarımızdan tutuklananlar olacak besbelli. Ben kıdemli bir basın sanığıyım. Murat Sabuncu’nun bir sözünü sizinle paylaşayım; ''Halkımızın ve okurlarımızın önünde saygıyla eğiliriz. Başka kimsenin de önünde eğilmeyiz.’ Öyle oldu. dedi.

9 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ

Savcılık, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Hakan Karasinir, Bülent Utku, Güray Tekin Öz, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik, Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay ile yazar Kadri Gürsel ve Karikatürist Musa Kart hakkında ise, "Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan tutuklanmalarını istedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
O bebek maması markasında zararlı madde tespiti edildi: Ürünler toplatılıyor
Popüler mama markasında zararlı madde: Toplatılıyor!
Kaçak tarikat yurdunda şok edici koşullar! Çocuklar hijyenik olmayan ortamda yaşıyor
Emekliler İçin Müjdeler Bitmiyor! Bu Hizmet Tamamen Ücretsiz!