Cumhuriyet Halk Parti sözcüsü Yücel: "Oy vermezseniz hizmet yok ne demek?"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Sözcüsü Deniz Yücel, MYK gündemiyle ilgili Basın Toplantısı yapıyor. Yücel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hatay'daki açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Sözcüsü Deniz Yücel, MYK gündemiyle ilgili Basın Toplantısı yapıyor. Yücel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hatay'daki açıklamalarına sert tepki gösterdi.

HİZMET TEHDİTLERİNE KARŞI HATAY'DAN TEPKİ

Yücel, Erdoğan'ın Hatay ziyareti sırasında yaptığı açıklamaları eleştirerek, hizmetin oy bağımlılığına bağlanmasını sert bir dille eleştirdi. Yücel, "Erdoğan Hatay’da itiraf etti. Oy vermezseniz hizmet yok ne demek? Sen depremde yerle bir olmuş, taş üstünde taş kalmamış ve en az 22 bin kişinin öldüğü Hatay’ı nasıl tehdit edersin Sayın Erdoğan? Sen nasıl bir adamsın? Sen nasıl bir cumhurbaşkanısın? Halkına diz çöktürmeye çalışan kibirli anlayışa en güzel cevabı Hatay halkı ve milletimiz verecektir" dedi.

DEPREM SONRASI HÜKÜMETİN VAATLERİ YERİNE GETİRİLMEDİ

Yücel, deprem sonrası hükümetin verdiği vaatlerin yerine getirilmediğini belirterek, özellikle konut teslimatı konusunda yaşanan aksaklıklara dikkat çekti. Yapılan yardımların akıbetinin belirsizliğine vurgu yapan Yücel, toplanan milyarlarca liranın nasıl harcandığının net olmadığını ifade etti. 

Yücel, "Erdoğan Hatay’da itiraf etti. Oy vermezseniz hizmet yok ne demek? Sen depremde yerle bir olmuş, taş üstünde taş kalmamış ve en az 22 bin kişinin öldüğü Hatay’ı nasıl tehdit edersin Sayın Erdoğan? Sen nasıl bir adamsın? Sen nasıl bir cumhurbaşkanısın? Halkına diz çöktürmeye çalışan kibirli anlayışa en güzel cevabı Hatay halkı ve milletimiz verecektir. 11 ilde milyonlarca vatandaşımızdan devletin sıcak elini esirgeyen bu hükümet 21. yüzyılda boş vaatlerle depremzedeleri kandırmakta bir sakınca görmedi. Bir yıl içinde 319 bin konutu teslim edeceğini söyledi; söylediğini yedide birini yaptı. Televizyonlarda kampanyalarla toplanan 115 milyar liranın ise nereye harcandığı belli değil. Deprem bölgesine harcanmadığı kesin." dedi.

ÖZHASEKİ'NİN TEPKİ ÇEKEN SÖZLERİ

Yücel, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Mehmet Özhaseki'nin depremzedelerle ilgili sarf ettiği sözleri kınayarak, insanlık dışı yaklaşımı eleştirdi. Yücel, "Özhaseki’ye ‘Depremde evimiz yıkıldı fakat iyi oldu, villamız oldu’ diyorlarmış. Ya sen nasıl bir insansın? hiç mi insanlık öğrenmedin? Orada insanlar öldü. Bakan Özhaseki kalkmış depremzedeler ‘oh deprem oldu ne iyi oldu villa sahibi olduk’ diye seviniyorlar diyor." dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.