Cumhuriyet Halk Partisi katliamın yıldo¨nu¨mu¨nde Bas¸bagˆlar’a gidiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Bas¸kan Yardımcısı Zeynep Altıok bas¸kanlıgˆındaki milletvekillerinden olus¸an heyet 5 Temmuz 1993’te Erzincan’ın Bas¸bagˆlar Ko¨yu¨’nde gerc¸ekles¸tirilen katliam sonucu yas¸amanı...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Bas¸kan Yardımcısı Zeynep Altıok bas¸kanlıgˆındaki milletvekillerinden olus¸an heyet 5 Temmuz 1993’te Erzincan’ın Bas¸bagˆlar Ko¨yu¨’nde gerc¸ekles¸tirilen katliam sonucu yas¸amanı yitiren 33 insanı anmak ic¸in Bas¸bagˆlar’a gidiyor.

CHP heyetinde Zeynep Altıok ile birlikte Genel Bas¸kan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Agˆbaba, Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, I·stanbul Milletvekili Ali S¸eker ve Tokat Milletvekili Kadim Durmaz bulunacak.

Katliamın yıldo¨nu¨mu¨nde ac¸ıklama yapan CHP I·nsan Haklarından Sorumlu Genel Bas¸kan Yardımcısı Zeynep Altıok: “u¨lkemizin gec¸mis¸inden bugu¨ne tamamı adaletsiz bırakılmıs¸ tu¨m katliamları ic¸in, Sivas’la Bas¸bagˆlar’ı ayırmadan, o¨lu¨mleri yarıs¸tırmadan adalet istiyoruz. Bu u¨lkeyi o¨lu¨m ku¨ltu¨ru¨yle beslenen, baskı ve kaosa mahku^m Ortadogˆu rejimlerine bırakmayacagˆız. Sivas’ın da acısını paylas¸acagˆız, Bas¸bagˆlar’ın da yasına ortak olacagˆız. CHP Tu¨rkiye’nin katliamlarıyla yu¨zles¸ip, barıs¸ ic¸inde ortak vatan bilinciyle bir arada yas¸ama iradesini temsil ediyor. Katliamın yıl 23. yıldo¨nu¨mu¨nde S¸eker Bayramı’nın 2. gu¨nu¨ (6 Temmuz C¸ars¸amba) hem acıları paylas¸mak ve adalet c¸agˆrımızı yinelemek hem de bayramlas¸mak ic¸in Bas¸bagˆlar’da olacagˆız'' ifadelerini kullandı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"İsrail, Hamas’ın taleplerini kabul etmeyecek ve savaşmaya devam edecektir"
"İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
"Kamuoyunun bildiği pek çok gerçek gizlenmeye çalışılıyor"
İngiltere’de Sadiq Khan 3.Londra Belediye Başkanı Seçildi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Yoğun Ziyaret Programıyla Dikkat Çekiyor