Cumhuriyet Halk Partisi, Lütfü Savaş için anket ile karar verecek

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın yeniden aday gösterilmesiyle ilgili tartışmalar CHP içinde devam ediyor. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Hatay halkının tepkilerini dikkate alacaklarını ve yeni bir karar için geniş çaplı bir anket yapılacağını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın 31 Mart'ta yeniden aday gösterilmesiyle ilgili tartışmalar devam ediyor. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, konuya ilişkin olarak partinin Hatay halkının tepkilerini dikkate aldığını ve gerektiğinde yetkili kurulların bu tepkileri değerlendireceğini belirtti. Başarır, Hatay genelinde 2-3 gün içinde kapsamlı bir anket yapılacağını ve sonuçlara göre yeni bir karar alınacağını açıkladı.

Başarır'ın ifadelerine ek olarak, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın da konuyla ilgili bir açıklama yapmıştı. Günaydın, halkın yükselen isyanını duymak zorunda olduklarını ve bunun için duyarlı olduklarını belirtti. Lütfü Savaş'ın 6 Şubat depremi yıldönümünde Hatay halkı tarafından protesto edilmesinin ardından Savaş'ın yaptığı açıklamalar da gündemde. Savaş, protestoları siyasi malzeme yapmaya çalışanlara fırsat verilmeyeceğini belirtmişti. 

Başarır, yaptığı açıklamalarda "Hatay’da yaşananlar, Hatay halkı, bizim için çok önemli. Onların verdiği her konudaki tepki başımızın üzerinde. Adayla ilgili Hatay’ın genelinde bir sıkıntı varsa partinin yetkili kurulları bunu değerlendirecektir. Biz Hatay halkından da, ülkemizdeki yurttaşlarımızdan da büyük değiliz. Onların bu konudaki eleştirileri bizim başımızın tacıdır. O yüzden partinin yetkili kurulları bu konuyu enine boyuna değerlendirip Hatay’ın tüm ilçelerinde, belki hemen iki üç gün içerisinde kapsamlı bir anket yapıp, ortaya koyup bir karar verecektir."

"Genel Başkanımız da dün sahadaydı, o da insanları uzun uzun dinledi, tüm eleştirileri not aldı. Biz de not aldık. Partinin yetkili kurulları bu konuda, doğru, yerinde bir karar verecektir." sözlerine yer verdi.

Son olarak, Hatay'daki gelişmelerin CHP içerisinde nasıl bir etki yaratacağı ve Savaş'ın adaylığına ilişkin alınacak kararların önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Devlet, ticarethane değildir
Öğretmenlere yönelik fiillerde cezalar yarı oranında artırılacak
"Daha kaç kişiyi öldürmesi gerekiyor?"
Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, Kazakistan'da buluştu
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın BAE Ziyareti: İş Birliğinde Yeni Adımlar