Cumhuriyet: İktidar destekli kumpas hazırlanıyor!

OHAL bahanesiyle birçok yayın kapatılırken Cumhuriyet gazetesi de hedef alındıklarını duyurdu."Cumhuriyet teslim olmaz" başlıklı açıklamada, "Siyasi iktidar, gazetemizin varlığından, yayınlarından, haberlerinden, eleştiri...

OHAL bahanesiyle birçok yayın kapatılırken Cumhuriyet gazetesi de hedef alındıklarını duyurdu.

"Cumhuriyet teslim olmaz" başlıklı açıklamada, "Siyasi iktidar, gazetemizin varlığından, yayınlarından, haberlerinden, eleştiri ve yorumlarından son derece rahatsızdır. Bu nedenle epeyce bir zamandan beri ilgili kişi ve kurumlar tarafından düzenli ve ayrıntılı şekilde mali ve hukuki bakımdan denetleniyoruz. İktidarın güdümüne girmeyen bu gazetenin, ne pahasına olursa olsun bir an önce “hizaya çekilmesi'' ya da “yönetiminin değiştirilmesi'' amacıyla iktidar destekli yeni bir planın devreye konulduğu görülmektedir" denildi.

Açıklamada, "Cumhuriyet gazetesinin yönetiminde olmayı kendileri için -ölünceye kadar geçerli- kazanılmış hak olarak gören birkaç eski yönetici ve yazarımız da, yeniden seçilememiş olmanın etkisiyle bu kumpasta etkin bir rol üstlenmekte, iktidarın gazeteye müdahale etmesine zemin ve fırsat yaratmak için onunla işbirliği yapmaktadır" ifadeleri yer aldı.

"Yeni kumpas" iddiasına gerekçe olarak, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem'in “yönetim kurulu üyeliği seçimlerinin usulsüz yapıldığı ve vakıf senedine aykırı olduğundan geçersiz sayılması için yönetim kurulu eski üyelerinden Alev Coşkun’un Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne şikâyet dilekçesi verdiği, genel müdürlüğün bu şikâyeti reddettiği'' yönündeki açıklaması gösterildi.

Açıklamanın gerçeği yansıtmadığını belirten Cumhuriyet, seçimlerin usul ve mevzuata uygun yapıldığı yönündeki karara da yer vererek, "Cumhuriyet’teki tüm işlemler ve kararlar vakıf senedine, hukuka ve yasaya uygun olarak yürütülür. Hukuka uygun davrananların alt edilmesi olanaksızdır. Bu yeni oyun da tutmayacaktır. Cumhuriyet gazetesinin yayın ilke ve politikasından ödün vermeden yayınını sürdüreceğinden ve iktidara teslim olmayacağından kimsenin kuşkusu olmasın" ifadelerine yer verdi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Bu dönemde benzer fırsat karşımıza çıkmaz! Togg bu kampanya ile hızla satacak!
Honda Mayıs motosiklet fiyatları duyuruldu: Yaz ile talepler fırlayacak!
Sevindirici haber! Artık Türkiye'de Fiat Egea fiyatına 7 kişilik SUV model bulunuyor!
Sıfır araçların fiyatları üzerindeki artışlar kontrol altına alınacak!
Toyota Corolla Cross Hibrit'te önemli fiyat düşüşü: Faiz oranları yarı yarıya az