Cumhuriyet operasyonuna dair hükümetten açıklama!

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Musul operasyonuna katılması beklenen Şii örgüt Haşdi Şadi'inin operasyona katılmasının engellendiği söyledi. Kurtulmuş "Ninona muhafızları, peşmergeler operasyonun içindedir. Haşdi Şabi...

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Musul operasyonuna katılması beklenen Şii örgüt Haşdi Şadi'inin operasyona katılmasının engellendiği söyledi. Kurtulmuş "Ninona muhafızları, peşmergeler operasyonun içindedir. Haşdi Şabi operasyonun içerisinde değildir, Haşdi Şabi'nin Musul'a girmesi inşallah engellenecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplatısı sonrası konuşan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle:

"Şu anda ciddi bir şekilde ÖSO lojistik olarak destekleniyor. Ama aynı şekilde burada istenmedik hadiselerin karşımıza çıkmaması için de ilgili taraflarla tüm müzakereler yürütülüyor. Ya Mümbiç PYD'den temizlenecek ya da Türkiye Mümbiç'in temizlenmesi için gerekli desteği verecektir.

"Musul operasyonunda da Türkiye'nin çizmiş olduğu çizgilere ters düşecek bir gelişme henüz yaşanmadı. Türkiye, bölgedeki en önemli şehirlerden birisi olarak etnik dengelerin değiştirilmesi, bölgesel büyük istikrarsızlığa yol açacağını düşünmektedir. O nedenle Musul operasyonunda Musul halkının öncelikli olması uluslararası camianın da ana hedefi olmalıdır. Ninona muhafızları, peşmergeler operasyonun içindedir. Haşdi Şabi operasyonun içerisinde değildir, Haşdi Şabi'nin Musul'a girmesi inşallah öğrenecektir.

Kurtulmuş: "Hangi yasayı getirsek meclisten geçirme imkanımız var":

Ayrıntılar geliyor...

">

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Yapılan açıklamalara bakarsanız yeni bir anayasa gözükmüyor
Özgür Özel, 1 Mayıs'ta Taksim'e neden yürümediğini açıkladı
AK Parti, 'troller' için harekete geçti
Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya gelecek
Arzu Çerkezoğlu “Taksim’e neden girilemedi” sorusunu yanıtladı