Cumhuriyet yazarı Mustafa Balbay: Sinan Ateş cinayeti bir cinayetten çok daha fazla şey ifade ediyor

''Ve bütün bunların dışında kalan, yeni uçlar vermeye hazır milliyetçilik merkezli hareketler... Sinan Ateş cinayeti bir cinayetten çok daha fazla şey ifade ediyor''

Balbay, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti seyrinin sıra dışı bir hal aldığını belirterek, "Doğal olarak cinayete nasıl bir tepki göstereceği en çok merak edilen parti Milliyetçi Hareket Partisi idi. Buradan gelecek tepkinin içeriği, dozu artçı gerilimler yaratabilirdi. Öyle olmadı. Tam tersine bu kesimden neredeyse hiç tepki gelmedi! Olaydan hemen sonra saldırı anında motosikleti kullananla tetiği çeken yakalandı. Ancak asıl faillerin farklı olduğu ortaya çıktı" diye yazdı.

Soruşturma kapsamında Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul il yönetiminden bir kişinin olduğu ve MHP'li bir milletvekili etrafında yaşanan gelişmelerin konuyu daha da esrarengiz hale getirdiğini kaydeden Balbay, "Ülkü Ocakları genel başkanlığı yapmış bir doçentin öldürülmesinden ideolojik derinliğe ilişkin tartışma çıkarılamaz lakin cinayet sonrası yaşananlar bu “sığ” alanda ciddi fay hatlarının olduğunu gösteriyor.

MHP’nin başkasıyla paylaşmak istemediği “ev sahipliği”... İYİ Parti’nin “gerçek milliyetçilikle” merkez sağı harmanlama iddiası... Süleyman Soylu’nun milliyetçi tabana oturan “bakanlığı”... Ümit Özdağ’ın her iki partiye ve bütün partilere karşı başka bir çıkış önermesi...

Ve bütün bunların dışında kalan, yeni uçlar vermeye hazır milliyetçilik merkezli hareketler... Sinan Ateş cinayeti bir cinayetten çok daha fazla şey ifade ediyor!" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Direne direne var olduk direne direne kazanacağız
Ekrem İmamoğlu’ndan kendi yöneticisine özelleştirme tepkisi:
Cumhurbaşkanı affından yararlandı
Örtülü Faşizm Yasası geliyor
Erdoğan beni kandıramaz