Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı: Muhalefet, Arap ülkeleriyle çok yönlü ilişkilere hazır olmalı; yatırımlara yö

"Muhalefet, Arap ülkeleriyle çok yönlü ilişkilere, dostça, samimi, daha ülke yararına yatırımlara yönlendirerek ve projeler ortaya koyarak hazır olmalı. Ülkenin kaybedecek zamanı yok"

Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı, muhalefetin Arap ülkelerine yönelik tutumunun nasıl olması gerektiğini değerlendirdiği yazısında "Muhalefet, Arap ülkeleriyle çok yönlü ilişkilere, dostça, samimi, daha ülke yararına yatırımlara yönlendirerek ve projeler ortaya koyarak hazır olmalı. Ülkenin kaybedecek zamanı yok" dedi. 

Katar'ın Türkiye'de önemli yatırımlar yaptığını söyleyen Bursalı, "Bu yatırımları Batı sermayesi yapsaydı gündem olmayacaktı. Peki neden Katar? İlişkilerin, satın almaların şüphesiz düzgün olması gerekir. Tank palet ne olur bilemem lakin doğrudan yatırımların en aza indiği bir süreçte Katar ve diğer Körfez ülkelerinden gelmesini doğal karşılamalı sermayeyi yönlendirmeli! Katar’a, Birleşik Arap Emirlikleri’ne ve diğerlerine hatta, Türkiye’nin ithal bağımlılığını azaltacak sektörlere doğrudan ve temelden yatırım yapmaları için projeler sunmalı" yorumunu yaptı. 

Bursalı, "İslam ülkeleri bu iktidarın tekelinde değildir. Dahası bu iktidar İslam ülkeleriyle son 10-15 yıldır ideolojik saplantılarla dışlayıcı ve hatta aşağılayıcı bir ilişki kurdu, mesela BAE’yi Gezi protestolarının finansörü bile gösterdi. İktidarın uyduruk ve bağımlı medyası, lafta düşünce kuruluşları, gazete ve ekran papağanlarının yazıp söyledikleri ortadadır. Muhalefet, CHP hazır mı?" ifadesini kullandı. 

Yazının tamamı için tıklayın. 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı
Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı