Cumhuriyetçi Senatör DeSantis: Ukrayna, ABD'nin hayati ulusal çıkarı değildir

ABD'nin Florida eyaleti Senatörü Ron DeSantis, ABD'nin birçok ulusal çıkarı bulunduğunu vurgulayarak, "Ukrayna ile Rusya arasındaki toprak anlaşmazlığına daha fazla dahil olmak, ABD'nin dirimsel ulusal çıkarı değil" dedi.

ABD'nin Florida eyaleti Senatörü Ron DeSantis, ABD'nin birçok ulusal çıkarı bulunduğunu vurgulayarak, "Ukrayna ile Rusya arasındaki toprak anlaşmazlığına daha fazla dahil olmak, ABD'nin dirimsel ulusal çıkarı değil" dedi.

Cumhuriyetçi Parti Senatörü DeSantis, ABD merkezli Fox News Sunucusu Tucker Carlson'a yapmış olduğu yazılı açıklamada Rusya-Ukrayna savaşını değerlendirdi. DeSantis, ABD'nin oldukça sayıda ulusal çıkarı bulunduğunu ifade ederek, "ABD'nin sınırlarımızı güvence altına almak, ordumuzdaki hazırlık krizini çözmek, enerji güvenliğini, bağımsızlığını sağlamak ve Çin Komünist Partisinin ekonomik, kültürel ve askeri gücünü kontrol etmek gibi birçok hayati ulusal çıkarı varken, Ukrayna ile Rusya arasındaki toprak anlaşmazlığı bunlardan biri değil. Biden yönetiminin, herhangi bir tanımlanmış hedef veya hesap verebilirlik olmaksızın, bu çatışmayı 'ne kadar sürerse sürsün' diyerek 'açık çek' ile finanse etmesi, dikkatlerimizi ülkemizin en acil zorluklarından uzaklaştırıyor" dedi.

"ABD'NİN SAVAŞA GİRME RİSKİ"Amacın sulh olması icap ettiğini, sadece Ukrayna sınırı ötesinde saldırılar yapılmasına olanak sağlayabilecek silahların verilmemesi icap ettiğini belirten DeSantis, "Hiç kuşkusuz amaç sulh olmalıdır. ABD, Amerikan birliklerinin konuşlandırılmasını gerektirebilecek yada Ukrayna'nın sınırlarının ötesinde hücum operasyonlarına girmesini sağlayacak yardım sağlamamalıdır. Bu nedenle F-16'lar ve uzun menzilli füzeler masadan kaldırılmalıdır. Bu hamleler, ABD'yi açık bir şekilde çatışmanın içine çekme ve bizi dünyanın en büyük iki nükleer gücü içinde bir sıcak harbe daha da yakınlaştırma riskini taşır. Bu risk kabul edilemez" ifadelerini kullandı.DİKKATLERİ ÇİN'E ÇEKTİ

DeSantis, ABD'nin uyguladığı politikanın, Rusya'yı Çin'e daha da yakınlaştırdığını belirterek, "Biden yönetiminin politikaları, Rusya'yı Çin ile fiili bir ittifaka sürükledi. Çin ambargoya uymadığı ve uymayacağı için Rusya dış gelirlerini artırmış, Çin ise daha ucuz akaryakıttan yararlanmıştır" dedi.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Guterres, İsrail'e ateşkes çağrısı yaparak, fırsatın kaçırılmaması gerektiğini belirtti
Putin'in Talimatı: Ukrayna Yakınında Nükleer Tatbikat
Ses Kaydı Skandalı: Trump, Biden Yönetimini Gestapo'ya Benzeterek Tartışma Yarattı
Güney Afrika, İsrail'in Refah'ın derhal boşaltılması açıklamasından büyük endişe duyduğunu belirtti
ABD Senatörleri, UCM Başsavcısını İsrail'e Yönelik Tutuklama Emri Konusunda Tehdit Etti