Cumhuriyet'in Amerikancı yazarı Aslı Aydıntaşbaş: Türkiye'nin İsrail'le anlaşması iyi bir şey

AKP ile İsrail arasında ilişkilerin düzelmesinin ve anlaşmaya varıldığını duyurulmasının ardından, bir çok gazeteci ve yazar iktidarın dış politikada iki yüzlü bir tutum içerisinde olduğunu vurguladı. AKP'ye yakın yazarlar...

AKP ile İsrail arasında ilişkilerin düzelmesinin ve anlaşmaya varıldığını duyurulmasının ardından, bir çok gazeteci ve yazar iktidarın dış politikada iki yüzlü bir tutum içerisinde olduğunu vurguladı. 

AKP'ye yakın yazarlar ise "Türkiye'nin İsrail'e  diz çöktürdüğü iddiasını ortaya atıp, iktidarın iki yüzlülüğünü maskelemeye çalıştı. 

Twitter alemi anlaşmayı bu iki farklı açıdan tartışırken, yakın zamanda Cumhuriyet'te yazmaya başlayan Aslı Aydıntaşbaş'tan da ilginç bir yorum geldi.

'İYİ BİR ŞEYDİR. NOKTA. '

AKP'nin dış politikada yaşadığı 'u dönüşü'ne değinmeyen Aydıntaşbaş, "Türkiye'nin İsrail'le barışması iyi bir şeydir. Nokta. İktidara yarasın, yaramasın. Mesele bu değil. Herkesle kavgalı olmak hepimize kötü" mesajını paylaşarak fikrini belirtti. 

SURİYE'DE DİNCİ TERÖRİSTLERE 'DEVRİMCİ' DEMİŞTİ

Aslı Aydıntaşbaş, Milliyet'te yazdığı dönemde de 2012’de Suriye’de henüz yeni başlayan iç savaşla ilgili bir tv programında “Suriye’deki devrim hakkında sadece Türkiye solunda böyle bir algı var. Gerçekte burada bir devrim oluyor. Devrim illa üretim araçlarının el değiştirmesi değildir, orada 35 kişiyi öldüren zalim bir rejime karşı insanlar ayaklanmıştır. Suriye devrimcilerini tanımanızı isterim'' demişti.  

ELEŞTİREN GAZETECİYE DAVA AÇTI

Bu sözlerin ardından dönemin Merdan Yanardağ yönetimindeki Yurt Gazetesi editörlerinden Meriç Şenyüz yazı işleri toplantısında alınan kararla Aslı Aydıntaşbaş'ın Suriye'deki dinci teröristleri destekleyen tutumunu eleştiren bir yazı yazdı. Aydıntaşbaş bu yazıda imzası olan Meriç Şenyüz'ü "can güvenliğin tehlikeye girdi" gerekçesiyle mahkemeye vermişti. 

Aydıntaşbaş, yazının birinci sayfadan verilme biçimi ve başlıklarını gerekçe göstererek dava konusunda ısrar etmiş, Meriç Şenyüz bu yazı inedeniyle Aydıntaşbaş'a 5 bin TL tazminat ödemeye mahkum edilmişti. Merdan Yanardağ ise yaptığı açıklama ile söz konusu yazının kaleme alınma talimatını kendisinin verdiğini ve yayımlanan metnin gazetenin ortak tavrını ifade ettiğini belirterek sorumluluğu üstlenmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Bu özelliklere sahip olmayan otomobiller artık satılamayacak: 7 Temmuz son tarih!
Bu dönemde benzer fırsat karşımıza çıkmaz! Togg bu kampanya ile hızla satacak!
Honda Mayıs motosiklet fiyatları duyuruldu: Yaz ile talepler fırlayacak!
Sevindirici haber! Artık Türkiye'de Fiat Egea fiyatına 7 kişilik SUV model bulunuyor!
Sıfır araçların fiyatları üzerindeki artışlar kontrol altına alınacak!