Cüneyt Akman'dan Ayşenur Arslan tepkisi: Entellektüel intihar

Akman Facebook hesabından konuya ilişkin görüşlerini paylaştığı açıklamasında Aslan'ın kararını entellektüel ve mesleki intihar şeklinde niteleyen Akman tarihte yaşanmış örnekleri hatırlatarak ünlü gazetecinin tercihine...

Akman Facebook hesabından konuya ilişkin görüşlerini paylaştığı açıklamasında Aslan'ın kararını entellektüel ve mesleki intihar şeklinde niteleyen Akman tarihte yaşanmış örnekleri hatırlatarak ünlü gazetecinin tercihine saygı duyuğunun altını çizdi.

'SİZ EY BU ÜLKENİN ZALİMLERİ...'

İşte Akman'ın o açıklaması:

Bu sabah Ayşenur Arslan sağlık durumum ile ilgili aradığında o üzücü ama -kabul etmek istemesem de- haklı kararını da bildirdi. Yani Medya Mahallesi ve Maniki Dünya'yı bitirdiğini... Bir süre sonra da açıklamasını üzülerek ekranda dinledim. Dışarıda içeride her şeyde çuvallayanlar hırslarını en kolay hedeften, yani biz gazetecilerden çıkarabileceklerini düşünüyorlar. Bütün dünyaya tek ispatlayabildikleri ise zalim oldukları kadar aciz de oldukları. Evet bizim mesleğin gerçek mensupları -yani mesleğe sızmış kimi karaktersizler dışındakiler- işler normalmiş gibi davranmanın dışında bir şey yapamaz hale getirilmişse, o zaman kalemi ve mikrofonu kırmayı tercih edebilir. Yapılan kötülükleri teşhir etmenin, bunlara daha fazla dikkat çekmenin bir yolu da ne yazık ki entellektüel ve mesleki olarak intihar etmekten geçebiliyor. Bunu bir zamanlar Vietnam'da masum insanlara yapılan saldırıları dünyaya duyurmak için kameraların önünde kendini yakan, içi acıyla dolmasına rağmen oturduğu pozisyonu bozmayan Budist rahiplerin örneğiyle anlayın. Siz ey bu ülkenin zalimleri, sizi o koltuğa getirip oturtan dünya muktedirleri bile tarih boyunca böylesi direnişe çaresiz kaldı. Sizin hiç şansınız yok. Zulüm belki 3 gün daha iktidar koltuğunun sahte güvencesini sağlar. Karşılığında tarih boyunca sizler, hatta aileleriniz ve işbirlikçilerinizin ismi, adeta küfür yerine kullanılır. Hiç tarihe bakıp ders almaz mısınız? Yoksa sizler bunu önemsemiyecek kadar haysiyet eksikliğinden mi muzdaripsiniz?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Otomobil alarak yatırım yapmayı düşünenlere kötü haber! Sektör temsilcileri açıkladı
Bu özelliklere sahip olmayan otomobiller artık satılamayacak: 7 Temmuz son tarih!
Bu dönemde benzer fırsat karşımıza çıkmaz! Togg bu kampanya ile hızla satacak!
Honda Mayıs motosiklet fiyatları duyuruldu: Yaz ile talepler fırlayacak!
Sevindirici haber! Artık Türkiye'de Fiat Egea fiyatına 7 kişilik SUV model bulunuyor!