Daha açılışı yapılmayan hastanenin istinat duvarı ve girişi çöktü: Paralar kimin cebine girdi?

Muğla Seydikemer ilçesinde, henüz açılışı gerçekleşmemiş olan devlet hastanesinde istinat duvarı ve girişte çökme meydana geldi. 150 yatak kapasiteli hastane, inşaat firması Özsoy İnşaat tarafından yapılmış olup, firma en az 39 kamu ihalesi almıştır.

Muğla Seydikemer ilçesinde, henüz açılışı yapılmamış olan devlet hastanesinde istinat duvarı ve girişte çökme meydana geldi. 

İSTİNAT DUVARI VE GİRİŞTE ÇÖKME: AÇILIŞ YAPILMADAN SORUNLAR BAŞLADI

Muğla Seydikemer ilçesinde yapımı tamamlanan ancak henüz açılışı gerçekleşmemiş devlet hastanesinde istinat duvarında ve girişte çökme meydana geldi. Skandal, hastanenin 150 yatak kapasitesine sahip olmasına rağmen açılışının gerçekleşmemesiyle daha da büyük bir çerçevede ele alınıyor.

ÖZSOY İNŞAAT'A 39 KAMU İHALESİ

Özsoy İnşaat'ın yaptığı devlet hastanesinin çökmesiyle birlikte ortaya çıkan detaylar, firmanın en az 39 kamu ihalesi aldığını gösteriyor. Toplamda 2 milyar 966 milyon 602 bin TL değerindeki bu ihaleler tepki çekiyor.

TMMOB İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI: BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR VE TEDBİR ALINMALI

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şube Yönetim Kurulu üyesi Levent Çimen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bize danışılmadan inşaata başlandı. Yetkililer izin verirse araştırmalarda bulunmak istiyoruz. Şu anda yıkılan duvarı onarıp aynı şekilde kullanmaya devam etmek istiyorlar gibi bir algı var. İleride daha büyük sorunla karşılaşmamak için bilimsel araştırmalar yapılıp tedbir alınması gerekir," şeklinde konuştu.

DEPREMLERDE YIKILAN YAPILARDAN DERS ALINMIYOR: TEPKİ ÇEKEN DURUM

Olayın bir diğer boyutu ise depremlerde yıkılan yapıların ardından alınan derslerin göz ardı edilmesi. Yeni yapılan hastanenin çökmesi, ucuz ve düzmece malzeme kullanımının getirdiği riskleri bir kez daha gündeme getiriyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri

Sandık Kokusu'nda Büyük Ayrılık!
Bursa'da ihtiyaç sahibi emeklilere 2 bin TL destek sağlanacak
İmamoğlu, İtalya'ya 45 gazeteciyle birlikte seyahat etti
İzmir Bayraklı'da Yangın: Prizde Unutulan Şarj Aleti Faciası!
“Bir af söz konusu değil, anayasanın gereği yapıldı”