Dalaman'da orman yangını: İki hanede 11 kişi tahliye edildi!

Dalaman Taşbaşı Mahallesi'nde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Muğla Valisi İdris Akbıyık, yangınla mücadelede tüm ekiplerin seferber olduğunu açıkladı. Yangında iki hane tahliye edilirken, alevler ulaşım yollarını tehdit etmiyor.

Dalaman Taşbaşı Mahallesi’ndeki ormanlık alanda bilinmeyen bir nedenle yangın başladı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi.

Ekipler, rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan alevleri kontrol altına almak için yoğun çaba harcıyor. Yangında bir ev ve ahır tamamen yanarken, alevlerin şu anda ulaşım yerlerini tehdit etmediği öğrenildi.

Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş, bölge sakinlerine çağrıda bulunarak, "Traktörü, su tankeri bulunan yurttaşlarımızın müdahale için gelmesini rica ediyoruz." dedi. Mahalle sakinleri yangın bölgesinde endişeli bir bekleyiş içinde. Alevlerin kontrol altına alınması için sabah saatlerinde hava araçlarının yangına müdahale etmesi bekleniyor.

Muğla Valisi İdris Akbıyık, yangınla ilgili olarak, "Yangınların Kavaklıdere, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman'da çıktığını belirttik. En büyük yangın burası. Tüm ekiplerimiz burada. Orman Bölge Müdürlüğü’nün kara araçları, itfaiye, arazöz ve iş makineleri, Büyükşehir Belediyesi ile civar belediyelerimiz ve AFAD kriz merkezi burada. Yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz." dedi.

Akbıyık, yüksek rüzgarın mücadeleyi zorlaştırdığını ifade ederek, "Şu ana kadar iki hanede 11 vatandaşımızı tahliye ettik. Eski bir, iki yanan yapı var. Şu an can güvenliği ile ilgili bir sıkıntı yok. Her türlü tedbiri alıyoruz. Taşbaşı Mahallesi'ndeki diğer haneleri de tahliye edebiliriz." şeklinde konuştu.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yangın bölgesine 37 arazöz, 12 su ikmal aracı, 5 dozer ve 225 orman personeli gönderildi. Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür, yangın söndürme çalışmalarını yerinde yönetiyor. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 5 uçak ve 4 helikopter, söndürme çalışmalarına katılacak.

Ayrıca, Dalaman'ın Elcik Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangın, etkili rüzgar nedeniyle hızla yayıldı ve bölge sakinleri yangın söndürme çalışmalarına destek verdi. 

Ortaca ilçesindeki yangın ise ekiplerin karadan müdahalesiyle kısmen kontrol altına alındı. Okçular Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri müdahale etti. Şiddetli rüzgar altında ekiplerin alevleri kontrol altına alma çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Yangın, kısmen kontrol altına alınırken, ekipler soğutma çalışmalarına da devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.