Dallas Amerika’nın en büyük kentsel doğa parkını inşa ediyor

Trinity River Parkı ziyaretçilere oyun alanlarına, çimenlere ve nehir kıyısındaki patikalara erişim olanağı sağlayacak. Tasarım, Dallas’taki sel hasarını en aza indirmeyi ve bölgenin doğal güzelliğini arttırmayı amaçlıyor....

Trinity River Parkı ziyaretçilere oyun alanlarına, çimenlere ve nehir kıyısındaki patikalara erişim olanağı sağlayacak. Tasarım, Dallas’taki sel hasarını en aza indirmeyi ve bölgenin doğal güzelliğini arttırmayı amaçlıyor. Michael Van Valkenburgh Associates, taşkın alanının altyapısal sağlamlığından emin olmak için hükümet mühendisleriyle birlikte çalıştıklarını; böylece parkın “doğal felaketin kalıntılarından nefes kesici bir manzaraya'' dönüşmesini sağladığını belirtti.

Muhteşem Trinity Ormanı’nın bin dönümlük alanı şimdiden, bir golf kulübü, Texas At Parkı ve çocuklar için bir doğa merkezi ve etkinlik alanlarıyla övünen Trinity Nehri Audubon Merkezi haline geldi. Trinity River Parkı, Doğa Bölgesi’nin bir parçası olacak.

Dallas’taki bir diğer iddialı yeşil proje, 117 km’lik parkurları birbirine bağlayan Trinity Strand Yolu. Geçen yıl ilk iki buçuk kilometrelik yol açıldı; daha fazla kilometre eklemek ve mevcut Katy Yolu ile Trinity Nehri arasındaki bağlantı sağlamak için planlama yapılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Tamamen yapay zeka görüntüleriyle üretilmiş en uzun klip!
ABD'nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskele tamamlanmış durumda
İtalya'da Bomba Tehlikesi! 36 Bin Kişi Tahliye Edildi!
Stormy Daniels, Trump'ın "sus payı" davasında yaşamının kaosa dönüştüğünü ifade etti
Netanyahu müzakere heyetine talimat verdi: "Israrcı olmaya devam edin”