Daltonlar çetesi ile infaz anlaşması! Ekşioğlu suikastının çarpıcı ayrıntıları ortaya çıktı

Davanın bir numaralı sanığı olan Kemal Ürün, suikast emrini verdiği iddialarını reddetti. Hakkında yakalama kararı olduğu için uzun süredir kaçak olarak yaşadığını belirten Ürün, "Cihan Ekşioğlu’nu tanımıyorum. Bu şahsa yapılacak suikast emrini ben vermedim" dedi.

Ekba Holding’in sahibi Cihan Ekşioğlu’na yönelik suikast girişimi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede tüm ayrıntılarıyla ortaya kondu. 16 sanığın yargılandığı davada, suikast planının başındaki isim olarak Kemal Ürün gösteriliyor. 'Babanın Oğlu Kemal' lakabıyla bilinen Ürün, geçmişte de benzer suçlarla anılmış ve yakalanmadan önce sahte kimlikle yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalanmıştı.

SUİKAST PLANINDA DALTONLAR ÇETESİ

İddianameye göre, Cihan Ekşioğlu’nun öldürülmesi için görevlendirilen Kemal Ürün, suikast işini Daltonlar çetesiyle anlaşarak yürüttü. Eylemin ilk aşamasında Ekşioğlu’nun Beykoz Konakları’ndaki villasının önünde keşif yapıldı. 30 Ağustos 2022'de Akmerkez’deki iş yerinin önünde de gözlemler yapıldı. Suikast ekibi, 31 Ağustos'ta Beykoz Konakları’na geri döndü ve çelik yelek giyerek Ekşioğlu’nun villadan çıkmasını beklemeye başladı.

SİTE GÜVENLİĞİ SALDIRIYI ENGELLEDİ

Suikast ekibinin davranışlarından şüphelenen site görevlisi durumu polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis, suikast girişiminde yer alan Mehmet Erdal Daş’ı gözaltına aldı. Daş’ın telefonundaki yazışmalar, Daltonlar çetesi lideri Beratcan Gökdemir ile olan suç ortaklığını açığa çıkardı. Yazışmalar, Cihan Ekşioğlu’na yönelik suikast planının en ince detaylarına kadar konuşulduğunu ortaya koydu.

SUİKAST TALİMATI YAZIŞMALARDA

Cep telefonunda ele geçirilen yazışmalarda, Beratcan Gökdemir’in suikast hakkında Daş’a verdiği talimatlar dikkat çekti. Gökdemir, Ekşioğlu’nun yanında emekli bir polis koruması bulunduğunu belirterek, bu kişiye fırsat vermemesi konusunda Daş’ı uyardı. Daş’ın ise "Abi her türlü bitireceğim. Sadece sahneyi izle sen" şeklinde karşılık verdiği yazışmalarda ortaya çıktı.

KEMAL ÜRÜN SUÇLAMALARI REDDETTİ

Davanın bir numaralı sanığı olan Kemal Ürün, suikast emrini verdiği iddialarını reddetti. Hakkında yakalama kararı olduğu için uzun süredir kaçak olarak yaşadığını belirten Ürün, "Cihan Ekşioğlu’nu tanımıyorum. Bu şahsa yapılacak suikast emrini ben vermedim" dedi. Ancak davadaki deliller, Ürün’ün suikastla bağlantılı olduğunu işaret ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.