Daniel Day-Lewis oyunculuğu bıraktı

Çağdaşlarının en iyi oyuncularından biri olan Oscar’lı oyuncu Daniel Day-Lewis, profesyonel oyunculuk hayatını bitirme kararı aldı.Lewis’in basın sözcüsü Leslee Dart, Variety’ye yaptığı açıklamada, “Daniel Day-Lewis...

Çağdaşlarının en iyi oyuncularından biri olan Oscar’lı oyuncu Daniel Day-Lewis, profesyonel oyunculuk hayatını bitirme kararı aldı.

Lewis’in basın sözcüsü Leslee Dart, Variety’ye yaptığı açıklamada, “Daniel Day-Lewis artık oyuncu olarak çalışmayacak. Yıllar içinde birlikte çalıştığı insanlara ve seyircilerine son derece minnettar. Bu özel bir karar ve bu konuda ne kendisi ne de temsilcisi daha fazla açıklama yapacak'' dedi.

Oyuncunun katıldığı son proje olan Paul Thomas Anderson’ın ''Phantom Thread’ adlı film, 1950’lerde Londra’nın moda dünyasını ele alıyor. İlk filmini 14 yaşındayken çeken oyuncu, 1980’lerde sahne kariyerine odaklandı. ''Lincoln’, ''Kan Dökülecek’ ve ''Sol Ayağım’ filmlerindeki performanslarıyla üç kez “en iyi oyuncu'' Oscar’ını kazanan ilk aktör oldu.

Lewis, ödüllü filmlerinin yanı sıra Gandhi, Manzaralı Oda, Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği, Son Mohikan, Masumiyet Çağı, Babam İçin, New York Çeteleri, Jack ve Rose'un Şarkısı, Nine gibi filmlerledeki performanslarıyla hafızalara kazındı. Day-Lewis son olarak Steven Spielberg imzalı Lincoln filminde, ABD'nin 16. başkanı Abraham Lincoln rolünde yer almıştı. Oyuncunun katıldığı son proje olan Paul Thomas Anderson’ın ''Phantom Thread’ adlı filmi, 25 Aralık’ta gösterime girecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Wonka mayısta Tivibu’da!
Rambo'nun yıldızı Sylvester Stallone'un saatleri satılıyor! Cehennem Melekleri 2'de saati takmıştı!
Işıklar Mahallesi'nde Baharın Müjdecisi Hıdırellez, Geleneksel Oyunlarla Kutlandı
Muğla Korolar Şenliği 2. Kez Coşkuyla Başladı
Serinin son filmi olacaktı... Hızlı ve Öfkeli bu kez üzdü!