Daniele Santarelli "Bence bu tartışmalar çok saçma"

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyatları'nda C Grubu'ndaki ilk maçında Hollanda'yı 3-2 yendi.

Paris 2024 Olimpiyatları'nda A Milli Kadın Voleybol Takımı, C Grubu'ndaki ilk maçında Hollanda'yı 3-2 yendi. Başantrenör Danielle Santarelli, galibiyetten memnun olduğunu ve sakatlıklar nedeniyle zorlu bir hazırlık süreci geçirdiklerini belirtti. Takım, sıradaki Dominik Cumhuriyeti maçına odaklanmış durumda.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları C Grubu'nun ilk maçında geriden gelerek Hollanda'yı 3-2 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başantrenörü Danielle Santarelli, galibiyetten dolayı mutlu olduklarını belirtti. Kadro değişikliği eleştirilerini saçma bulduğunu ifade eden Santarelli, Dominik Cumhuriyeti maçına odaklandıklarını söyledi.

"Zor Bir Maç Olacağını Biliyordum"

Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İtalyan başantrenör, maçın zorlu geçtiğini belirterek, "İyi bir şekilde başlamak istiyorduk. Hollanda gibi bir takıma karşı gerçekten zor bir maç olacağını biliyorduk, iyi bir kadroları var. Çok fazla hazırlık maçı oynadılar. Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü sırayı aldılar. Bu yüzden zor bir maç olacağını biliyordum. Galibiyetten dolayı takımımla gurur duyuyorum." dedi.

"Çok Fazla Sakatlık Yaşadık"

Daniele Santarelli, müsabakaya kötü başladıklarını ifade ederek, "Gergindik. Bu dönemde fazla hazırlık maçı oynayamadık çünkü çok fazla sakatlık yaşadık. Hazırlık aşamasında sakatlıklardan dolayı seyahat etmek istemedik. Zehra başta olmak üzere 4-5 sakat oyuncumuz vardı. Bu yüzden en iyi kararın evde kalıp tedavilere devam etmek, çalışmak ve oyunculara rahatlamaları için zaman vermek olduğunu düşündüm." dedi.

"Bu Maça Odaklanmalıyız"

Grupta ikinci maçlarını Dominik Cumhuriyeti ile yapacaklarını hatırlatan Santarelli, şunları kaydetti:

"Bu maça odaklanmalıyız çünkü onlar da iyi bir takım. İyi oyuncuları var. Martinez kardeşler hücumda çok iyi. Pena gibi iyi bir oyuncuya da sahipler. Uzun boylu ve yükseğe sıçrayan oyuncuları var, onlara karşı da işimiz kolay değil. Gerçekten iyi bir takım. Castillo dünyanın en iyi lider oyuncularından biri. Dominik'in gerçekten iyi bir takım olduğunu ve iyi bir motivasyonla başlarlarsa, onlara karşı oynamanın çok zor olduğunu unutmamalıyız."

"Bence Bu Tartışmalar Çok Saçma"

İtalyan başantrenör, kadro tercihi hakkındaki eleştirilerle ilgili olarak, "Bence bu tartışmalar çok saçma. İnsanlar bu takım için en iyisini istiyorsa, doğru şey bu şekilde saldırmak değil. Benim düşündüğüm bu. Açıkçası herkes istediğini söyleyebilir ama şanslıyım çünkü sosyal medyada yazılanları okumuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.