Danimarka Parlamentosu, Filistin Tanıma Yasa Tasarısını Reddetti

İspanya, Norveç ve İrlanda'nın Filistin'i tanımasının ardından, Danimarka Parlamentosu, şubatta sunulan tanıma yasa tasarısını reddetti. Milletvekili Sascha Faxe, "2 devletli çözüm olmadan barış sağlanamaz" dedi. Dışişleri Bakanı Lars Lökke Rasmussen oylamaya katılmadı.

İspanya, Norveç ve İrlanda'nın Filistin'i tanımasının ardından, Danimarka Parlamentosu'nun bu yönde atacağı adımlar merak konusuydu. Ancak Parlamento, Filistin'in devlet olarak tanınması için sunulan yasa tasarısını reddetti. Bununla birlikte, bazı milletvekilleri barış için 2 devletli çözümün önemine vurgu yaparken, Dışişleri Bakanı Lars Lökke Rasmussen'in oylamaya katılmaması dikkat çekti.

İspanya, Norveç ve İrlanda'nın Filistin'i resmen tanımasının ardından, Danimarka Parlamentosu aksi yönde bir karar aldı. Parlamento, şubat ayında sunulan ve Filistin'in devlet olarak tanınmasını öngören yasa tasarısını gerekli ön koşulların sağlanmadığı gerekçesiyle reddettiğini açıkladı.

Danimarka Parlamentosu milletvekillerinden Sascha Faxe, "Danimarkalı siyasetçilerin büyük çoğunluğu, 2 devletli çözüm olmadan Orta Doğu'da kalıcı barışın sağlanamayacağı konusunda hemfikir. Şahsen Filistin'i tanımayı, oradaki vatandaşların hakkı olarak görüyorum," dedi.

Daha önce yaptığı açıklamada, hükümetin Filistin'i tanımayacağını belirten Dışişleri Bakanı Lars Lökke Rasmussen, bugünkü oylamaya katılmadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.