Darbe girişimi sonrası nükleer tehlike iddiası

NATO ülkelerindeki uçaklardan atılan B-61 tipi hidrojen bombalarının yaklaşık üçte birinin, yani 60 adedinin İncirlik üssünde bulunduğunu hatırlatan dergi, NATO'da kural olduğu üzere bu nükleer silahların güvenliğinin ABD...

NATO ülkelerindeki uçaklardan atılan B-61 tipi hidrojen bombalarının yaklaşık üçte birinin, yani 60 adedinin İncirlik üssünde bulunduğunu hatırlatan dergi, NATO'da kural olduğu üzere bu nükleer silahların güvenliğinin ABD tarafından değil, bulundukları ülkenin askerleri tarafından sağlandığını kaydetti.

The New Yorker, İncirlik'in Türk komutan Tuğgeneral Bekir Ercan Van ile dokuz Türk subayının darbe girişimi suçlamasıyla gözaltına alındığını hatırlatarak, bu durumun nükleer bombaların güvenliği konusunda büyük endişe yarattığını bildirdi.

NATO'nun sahip olduğu en büyük B-61 nükleer bomba stokunun İncirlik'te olduğunu belirten dergi, dün itibarıyla üssün Amerikan savaş uçaklarının uçuşuna yeniden açılmasına karşın, elektrik kesintisinin halen devam ettiğini belirtti.

The New Yorker, Türkiye'deki darbe girişiminin yarattığı kaosa, bir de üssün IŞİD topraklarından sadece 100 küsur kilometre uzakta olmasının, yalnızca Türkiye değil, ABD açısından da önemli bir ulusal güvenlik sorunu oluşturduğunu yazdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Hamas: Ateşkes ve Esir Takası Görüşmeleri Tamamlandı!
Endonezya Sarsıldı: 6,2 Büyüklüğünde Deprem!
Gazinin Beklenen Onuru: 100 Yaşındaki Jack Milton Mezuniyet Kepini Sonunda Aldı!
Kerem Şalom Sınır Kapısı'na Yapılan Havan Topu Saldırısında İsrailliler Öldü
Hizbullah, İsrail'in Kiryat Şmona'sına İran Yapımı Füzelerle Saldırdı: Yaralılar Var