Darbe girişiminin en yüksek rütbeli komutanı bağcıksız!

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili tutuklanan aralarında dönemin 2'nci Ordu Komutanı Adem Huduti, 2'nci Ordu Kurmay Başkanı Avni Angun'un da bulunduğu 76 sanığın yargılandığı davanın ikinci gün oturumu başladı. Huduti, dün...

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili tutuklanan aralarında dönemin 2'nci Ordu Komutanı Adem Huduti, 2'nci Ordu Kurmay Başkanı Avni Angun'un da bulunduğu 76 sanığın yargılandığı davanın ikinci gün oturumu başladı. Huduti, dün olduğu gibi bugün de adliyeye ayakkabıları bağcıksız olarak getirildi.

Malatya'da dün başlayan 15 Temmuz davasında, eski 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 2'nci Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angun, 7'nci Ana Jet Üs Komutanı Emin Ayık, 2'nci Ordu Harekat Destek Yarbaşkanı Zeki Karataş, 2'nci Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Mustafa Serdar Sevgili, meslekten ihraç edilen 2'nci Ordu'da görevli Ersin Yıldırım ile subay, astsubayların da bulunduğu 28'i tutuklu 76 sanık için duruşmanın yapıldığı Yakınca Spor Salonu çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

Jandarmanın öncü araçları eşliğinde cezaevi araçlarıyla spor salonuna kelepçeli getirilen Huduti ve Angun ile 19 tutuklu sanık, jandarma eşliğinde salona alındı. Diğer tutuklular ise SEGBİS üzerinden duruşmaya bağlandı.

Dün 3 er ve 1 onbaşının ifade verdiği duruşmada bugün Adem Huduti'nin savunma yapması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

TÜİK rakamları açıkladı: Dış ticaret açığı gerilemeye başladı
Biden Katar Emiri es-Sani ile telefonda görüşme düzenledi
İşte Acun Ilıcalı'nın satın alacağı yeni takım: Futbol yatırımlarına bir yenisini daha ekledi!
Formula 1 Türkiye'ye geliyor! Kültür ve Turizm Bakanı açıkladı
Kıvanç Tatlıtuğ'dan 'Çağatay Ulusoy'la Küs Mü?