'Darbe teşebbüsüyle ilgili yargılama süreci başlıyor'

İstanbul'da açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Darbe girişimi ile ilgili yargılama sürecinin ne zaman başlayacağını açıkladı.Bu konuyla ilgili her gün yeni kişilere, yeni bilgilere ulaşıldığını...

İstanbul'da açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Darbe girişimi ile ilgili yargılama sürecinin ne zaman başlayacağını açıkladı.

Bu konuyla ilgili her gün yeni kişilere, yeni bilgilere ulaşıldığını dile getiren Kurtulmuş, "Ümit ediyoruz ki önümüzdeki ay içerisinde, darbe teşebbüsüyle ilgili dosya tamamlanarak, savcılardan anladığımız, yıl sonuna doğru ya da yeni yılın başına doğru dosyanın açılması mümkün olacak" dedi.

"Böylece darbe teşebbüsüyle ilgili ilk yargılama süreci başlamış olacak" diyen Kurtulmuş, "Ayrıca bu grupla irtibatlı olan herkesle ilgili gerekli soruşturmalar da yapılıyor. Çok kapsamlı bir mücadele, bugünden yarına hemen birkaç gün, birkaç ay içerisinde bitirilmesi mümkün olmayan bir mücadele. Nihayet 40 yıl süren, devletin her kademesine, noktasına sızmış olan bir örgütün devletten arındırılması sürecinden bahsediyoruz. Dolayısıyla bunun önemli olduğunu görüyoruz ve bu mücadele artık bir devlet mücadelesi olarak devam edecektir" ifadelerini kullandı.

KHK'larla kapatılan medya kuruluşlarıyla ilgili de konuşan Kurtulmuş, "Örneğin bir çocuk televizyon kanalı sonradan yapılan değerlendirmelerle yeniden yayına başlatılmıştır. Yine bir radyo kanalının da yeniden yayın yapmasına müsaade edilmiştir dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"İsrail, Hamas’ın taleplerini kabul etmeyecek ve savaşmaya devam edecektir"
"İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
"Kamuoyunun bildiği pek çok gerçek gizlenmeye çalışılıyor"
İngiltere’de Sadiq Khan 3.Londra Belediye Başkanı Seçildi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Yoğun Ziyaret Programıyla Dikkat Çekiyor