Darbeci askerleri iade talebi Yunanistan’a ulaştı

AFP’ye konuşan bir diplomatik kaynak, “Talep dün (Dışişleri Bakanlığı’na) ulaştı ve Adalet Bakanlığı’na gönderildi'' dedi.15 Temmuz darbe girişiminden bir gün sonra Yunanistan’ın Dedeağaç kentinden Türkiye’ye...

AFP’ye konuşan bir diplomatik kaynak, “Talep dün (Dışişleri Bakanlığı’na) ulaştı ve Adalet Bakanlığı’na gönderildi'' dedi.

15 Temmuz darbe girişiminden bir gün sonra Yunanistan’ın Dedeağaç kentinden Türkiye’ye ait bir askeri helikopterin izinsiz iniş yaptığı haberi gelmiş, daha sonra helikopterdeki sekiz kişinin darbe girişimine katılan askerler olduğu ortaya çıkmıştı.

Türkiye’de can güvenlikleri olmadığı iddiasıyla Yunanistan’a sığınma başvurusunda bulunan sekiz asker, ülkeye yasadışı olarak giriş yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları mahkemede suçlu bulunmuştu. Askerlerin, sığınma başvuruları ise gelecek hafta değerlendirilmeye başlanacak.

Öte yandan askerlerin iadesi için düğmeye basan Türkiye, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iade talepnamesini 10 Ağustos’ta Adalet Bakanlığı’na, 16 Ağustos’ta ise Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Yunanistan’a göndermişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Masrafı yok diye bol bol ekildi: Sarı altında hasat erken başladı!
Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
O bebek maması markasında zararlı madde tespiti edildi: Ürünler toplatılıyor
Popüler mama markasında zararlı madde: Toplatılıyor!
Kaçak tarikat yurdunda şok edici koşullar! Çocuklar hijyenik olmayan ortamda yaşıyor